Δευτέρα 11 Ιουνίου 2007

Η επιστροφή του Χρήστου Λεοντή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ


Καταχνιά, Ανάσταση Ονείρων, Δώδεκα Παρά Πέντε, Αχ! Έρωτα, Καπνισμένο Τσουκάλι, Παραστάσεις, είναι κάποιοι από τους δίσκους-κύκλους τραγουδιών του Χρ. Λεοντή που έδωσαν το στίγμα τους και γράψανε τις δικές τους ανεξίτηλες σελίδες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια, Που να χωρέσει τ’ όνειρο, Λούζεται η αγάπη μου, Αχ έρωτα, Αυτά τα κόκκινα σημάδια, Τούτες τις μέρες, Και να αδερφέ μου, Μια φορά κι έναν καιρό, Το στρείδι και το μαργαριτάρι, Ξενιτεμένο μου πουλί, είναι κάποια από τα θαυμάσια διαχρονικά τραγούδια που «χάρισε» ο Λεοντής στους Έλληνες. Στ. Καζαντζίδης, Μαρινέλα, Ν. Ξυλούρης, Μ. Μητσιάς, Τ. Τσανακλίδου, είναι ορισμένοι από τους τραγουδιστές με τους οποίους συνεργάστηκε. Κ. Βίρβος, Λ. Παπαδόπουλος, Γ. Νεγρεπόντης, Φρ. Γκ. Λόρκα, Γ. Ρίτσος, Π. Νερούντα, είναι ορισμένοι από τους ποιητές και στιχουργούς που μελοποίησε.

Δεκατρία χρόνια μετά την τελευταία δισκογραφική δουλειά του – καθώς συνειδητά αφοσιώθηκε στη μουσική για το θέατρο – ο Χρ. Λεοντής μπήκε στο στούντιο για να ηχογραφήσει τα καινούργια τραγούδια του, δεκαπέντε στο σύνολό τους, τα οποία με τον τίτλο Έρωτας Αρχάγγελος, πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο τέλος του Ιουνίου. Οι στίχοι είναι του νέου ποιητή Δημήτρη Λέντζου και ερμηνεύουν οι αξιόλογοι τραγουδιστές: Δημήτρης Μητροπάνος, Νίκος Δημητράτος, Παντελής Θαλασσινός, Δώρος Δημοσθένους, Μαρία Σουλτάτου και Ιωάννα Φόρτη. Ο νέος δίσκος του Χρ. Λεοντή, Έρωτας Αρχάγγελος, θα εκδοθεί και θα κυκλοφορήσει από το Μετρονόμο (περιοδικό κι εκδόσεις) που με ιδιαίτερη χαρά και τιμή τολμά το πρώτο δισκογραφικό βήμα του με έναν από τους πλέον σημαντικούς έλληνες συνθέτες και δημιουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: