Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Η συμβουλή της Αρλέτας




Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του Χρήστου Θηβαίου στον Άρη Σκιαδόπουλο και την εκπομπή «Δρόμοι» της ΕΤ1, την Τρίτη 8 Αυγούστου. Κρατάμε τρία σημεία από όσα με περίσσια ευαισθησία είπε ο τραγουδοποιός. Τα δύο, σαφώς αλληλένδετα:

«Η μεγαλύτερη περιουσία του ανθρώπου είναι η συνέπεια και οι φίλοι του».

«Τελικά, ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια, το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου είναι οι άλλοι».

Και το τρίτο, το τι είπε η Αρλέτα (φώτο από www.hridanos.gr) στον Θηβαίο όταν άκουσε για πρώτη φορά το demo του συγκροτήματος «Συνήθεις Ύποπτοι»:

«Παιδί μου, έχεις ταλέντο αλλά δεν μ’ ενδιαφέρει. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι τι θα κάνεις με αυτό».

1 σχόλιο:

Cle Petridou είπε...

Και πόσο δίκιο έχει η Αρλέτα, που ήταν πάντα αυστηρός κριτής της πραγματικότητας και του εαυτού της. Ταλέντο έχουν πολλοί (πώς λέμε… Ελλάδα έχεις ταλέντο;)
Το ταλέντο όμως, αν δεν συνοδεύεται από ήθος και την ανάλογη αισθητική αναζήτηση, που είναι προϊόν μιας μακρόχρονης κι επίπονης διαδικασίας, τότε καθυποτάσσεται στους νόμους των υπευθύνων των δισκογραφικών εταιρειών που, παρεμπιπτόντως, ούτε καν ταλέντο δεν έχουν…

Πολλοί με ρωτούν γιατί αφιέρωσα το Blog στην Αρλέτα; Όπως έγραψα και σ ένα σχόλιο, αυτή η φωνή, έτσι όπως υπάρχει με μέτρο στη ζωή μας τόσα χρόνια, με κάνει να αισθάνομαι ασφάλεια, συναισθηματική ασφάλεια, πολύτιμη. Όχι γιατί σου τάζει ή σου υπόσχεται κάτι, για το όποιο μέλλον. Είναι η ασφάλεια της παρούσας στιγμής, είναι η… εγγύηση της φυσικότητας στη ζωή μας ή καλύτερα στην ψυχή μας.
Κλέλια