Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ MUSICHEAVEN


Ας αρχίσουμε με τις απαραίτητες συστάσεις των ίδιων των δημιουργών της ιστοσελίδας:

Το MusicHeaven είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο ενεργές μουσικές online κοινότητες του ελληνικού internet, που λειτουργεί παράλληλα ως μουσικό περιοδικό και μουσική πύλη. Από το 1997 που ξεκίνησε τη λειτουργία του, με νέες ιδέες, φαντασία και πολύ μεράκι, αποτελεί τόπο ηλεκτρονικής συνεύρεσης, έκφρασης, δημιουργίας, ενημέρωσης και επικοινωνίας των εραστών της μουσικής, της λογοτεχνίας και της ποίησης. Η συμμετοχή στην κοινότητα του MusicHeaven είναι ελεύθερη και οι προσφερόμενες υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Παράλληλα το MusicHeaven έχει διατελέσει χορηγός επικοινωνίας σε δισκογραφικές δουλειές καλλιτεχνών και συναυλίες. Απώτερος σκοπός του MusicHeaven είναι η διάδοση της καλής μουσικής, η ανάδειξη αξιόλογων δημιουργών και η κάλυψη της ανάγκης έκφρασης και επικοινωνίας όσων Ελλήνων και Κυπρίων - απ' όλο τον κόσμο - έχουν σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη και το σεβασμό για την ποιοτική μουσική και προβληματίζονται για το παρόν και το μέλλον της. Αν ανήκετε κι εσείς σ' αυτούς, θα χαρούμε να σας έχουμε συνταξιδιώτες στο δρόμο μας.

Με μουσικούς χαιρετισμούς,

MusicHeaven

-----

Η μουσική κοινότητα MusicHeaven είναι ένα μοναδικό φαινόμενο στα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Η σημασία του είναι καταρχήν ποσοτική. Με πάνω από 45.000 μέλη, συσπειρώνει ένα μεγάλο μέρος των ενεργών μουσικόφιλων στην Ελλάδα, ανθρώπων δηλαδή που όχι μόνο ακούνε μουσική αλλά και παρακολουθούν σταθερά την αγορά και τις εξελίξεις στην ελληνική και ξένη μουσική σκηνή. Ταυτόχρονα, το MusicHeaven έχει και κάποια ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, ανήκει στο λαό του, δηλαδή στα μέλη του, τα οποία δεν μένουν παθητικοί δέκτες ενός οποιουδήποτε μηνύματος, αλλά παράγουν τα ίδια ό,τι δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα. Πρόκειται δηλαδή για ένα είδος αδιαμέσολάβητης ενημέρωσης, χωρίς την παρουσία κάποιας δημοσιογραφικής ή άλλης αυθεντίας.

Συνέπεια αυτού του πράγματος είναι η ύπαρξη πολλαπλών αισθητικών προτύπων. Η θεματολογία της ιστοσελίδας είναι ευρύτατη και ενσωματώνει περίπου τα πάντα, από την επόμενη συναυλία φημισμένων jazzmen όπως ο Τάκης Μπαρμπέρης και ο Γιώργος Κοντραφούρης μέχρι το τελευταίο CD της Έλλης Κοκκίνου. Γι' αυτό και απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια από τον αναγνώστη, ώστε να διαβάζει εκείνα τα κείμενα που ανταποκρίνονται στην προσωπική του αισθητική και να καταπίνει άλλα τα οποία συχνά ακυρώνουν τα προηγούμενα. Το ίδιο ισχύει και για τις λογής συζητήσεις που ανοίγονται στο forum του MusicHeaven. Όσο με ενδιαφέρει μια συζήτηση για το έργο του Μανώλη Μητσιά, άλλο τόσο με αφήνει αδιάφορο η κουβεντούλα με θέμα: "Ποιος ήχος ακούγεται στο κινητό σας;" Αυτό όμως είναι φυσιολογικό επακόλουθο της πανσπερμίας απόψεων και προτιμήσεων που βρίσκονται συγκεντρωμένες σε μία κοινότητα 45.00 ανθρώπων. Μια ιστοσελίδα όπως το MusicHeaven δεν μπορεί παρά να αντανακλά σαν καθρέφτης την αισθητική της κοινωνίας συνολικά. Και ο αναγνώστης που θα βάλει στην πάντα τους ελιτισμούς και θα ξεπεράσει αυτό το - εν μέρει μόνο - πρόβλημα της συνύπαρξης πολλαπλών και αντιθετικών καλλιτεχνικών προτάσεων, έχει πάρα πολλά να κερδίσει από την ιστοσελίδα αυτή:

Όπως το Radio MusicHeaven, στο οποίο εκπέμπουν οι ερασιτέχνες ραδιοφωνικοί παραγωγοί της κοινότητας.

Όπως το e-Περιοδικό, στο οποίο δημοσιεύονται ενδιαφέροντα άρθρα και πρωτότυπες συνεντεύξεις με σημαντικούς εκπρόσωπους του ελληνικού τραγουδιού. Όλες οι δημοσιεύσεις του περιοδικού στέλνονται εθελοντικά από τα μέλη του MusicHeaven, προσφέροντας ένα είδος ενημέρωσης που αποστασιοποιείται από τους τρόπους των σύγχρονων Μέσων.

Όπως οι Μουσικές Αγγελίες, στις οποίες μουσικοί και μη εκθέτουν τα προϊόντα και τις ανάγκες τους.

Όπως το Forum, στο οποίο ο/η μουσικόφιλος/η μπορεί να βρει τα πάντα, από συναυλιακά νέα και δισκογραφικές επιλογές έως μουσικές συζητήσεις επί παντός επιστητού. Οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί θα βρουν ξεχωριστή κατηγορία συζητήσεων που τους αφορούν, με αναφορές στην εκμάθηση της μουσικής και των οργάνων της.

Και για το τέλος, ένα απόσπασμα από τις εντυπώσεις του Χρόνη Αηδονίδη για το MusicHeaven:

Είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη αυτής της σελίδας μέσα στο internet, το οποίο αποτελεί πλέον μία από τις κυριότερες πηγές πληροφόρησης των σύγχρονων ανθρώπων. Είναι σημαντική, γιατί μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή χωρίς εξαίρεση όλοι όσοι αγαπούν τη μουσική, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, μουσικοί ή φιλόμουσοι.

Τα παιδιά αυτά - κι όταν λέω παιδιά εννοώ και τα μεγαλύτερα παιδιά άνω των 50 ...Να μην έχετε αμφιβολία υπάρχουν, ακόμα πενηντάρηδες και εξηντάρηδες και γιατί όχι και εβδομηνταπεντάρηδες, όπως έγω, που διατηρούν ή έστω θέλουν να διατηρούν ακόμα το παιδί μέσα τους... - προσφέρουν κάτι πολύ σημαντικό στη μουσική, κατά τη γνώμη μου: δίνουν την ελπίδα πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη μουσική με την αγνότητα και τη γνήσια αγάπη του ερασιτέχνη και του φιλόμουσου...
-----

To MusicHeaven μπορείτε να το επισκεφθείτε ΕΔΩ

Και αφού του ρίξετε μια ματιά, μπορείτε να γίνετε και μέλη του ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: