Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

"Νεαρέ, δεν είστε Έλληνας πολίτης"




Γιώργος - Σαμψών Χατσατριάν γεννήθηκε στο Λενινακάν της Αρμενίας το 1985. Το 1995 σε ηλικία 10 ετών άρχισε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας με τον καθηγητή Αρσένη Κωνσταντίνου.Το 2002 συνέχισε τα μαθήματα κιθάρας στην τάξη του καθηγητή Χρήστου Προδοφίκα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους καθηγητές: Ευάγγελο Ασημακόπουλο, Roland Dyens & Hubert Kappel. Το 1999 εισάγεται στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συμμετέχει στο "Μεικτό Σύνολο Σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού" του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Στους Πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς διακρίθηκε τρεις φορές με Α' βραβείο. Στό πλαίσιο εκδηλώσεων του Μ.Σ.Θ. εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2003) στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης (2004),στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. (2004) καθώς και στην ΕΤ3 (2004). Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης το 2005".

Αυτό είναι το βιογραφικό και οι διακρίσεις που η μουσική, η δουλειά και το ταλέντο χάρισαν σε έναν συμπολίτη μας. Αλλά φαίνεται ότι η γραφειοκρατική παθογένεια και οι απάνθρωποι νόμοι ενός κράτους (του ελληνικού...) δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Και έτσι, ο 23χρονος Γιώργος-Σαμψών Χατσατριάν που ζει στην Ελλάδα από την ηλικία των 8 ετών, δεν έχει το δικαίωμα να θεωρείται έλληνας πολίτης και καλείται να εγκαταλείψει τη χώρα.

Εννοείται ότι το παιδί δεν το ξέρουμε προσωπικά. Εννοείται ότι στη θέση του θα μπορούσαν να βρίσκονται (και ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ) χιλιάδες άλλοι. Και εννοείται ότι για να σταματήσει αυτός ο ρατσισμός από την κούνια απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις και ριζικοί μετασχηματισμοί που υπερβαίνουν την αποσπασματικότητα των blogs και της ατομικής ευαισθητοποίησης. Τέλος πάντων, την ιστορία του 23χρονου μουσικού τη διαβάσαμε εδώ (απ' όπου πήραμε και τη φωτογραφία):


Η υποστήριξη όλων προς τον αγώνα του είναι επιβεβλημένη. Αρκετά ακούσαμε τα κακόηχα τύμπανα του θεσμοποιημένου ρατσισμού. Ας μας αφήσουν λίγο να ακούσουμε και την κλασική κιθάρα του Γιώργου-Σαμψών.
ηρ. οικ.

ΥΓ: Σχετικές αναφορές έχουν ήδη γίνει στο Μικρό Ανάλογο, τον Allu Fun Marx, τις Διαδρομές και Επιστροφές, τις Ροΐδη Εμμονές, την Παρτιζάνα και άλλα blogs.

2 σχόλια:

roidis είπε...

Σας ευχαριστώ που με αναφέρατε...
συνεχίστε το όμορφο περιεχόμενο του ιστολογίου σας.

Ανώνυμος είπε...

Yπόθεση Γ.Σ.Χ. - Ένα Test Drive
http://users.thess.sch.gr/veccio/ereyna/gsh.html