Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Εμμανουηλίδης, Παναγιωτοπούλου, Σκανδάμης, ζωντανοί στο Κύτταρο





ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE (Ηπείρου και Αχαρνών)

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΜΑΪΟΥ, στις 10 μ.μ.

Η ΔΑΝΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ, Ο ΘΕΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ & ΟΙ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΤΟΥΣ
{ακολουθεί το κείμενο του Δελτίου Τύπου}


Δανάη Παναγιωτοπούλου
Ο λόγος είναι η κινητήρια δύναμη της! Ο στίχος της, μοντέρνος, σφιχτοδεμένος, έξυπνος, πότε σκωπτικός και πότε πικρός, μοιάζει με χείμαρρο που παρασέρνει ανάκατα καλλωπιστικά φυτά, κλαδιά και πέτρες. Η μουσική αποτελεί μάλλον πρόφαση για να ακουστούν σκέψεις ή διαπιστώσεις γύρω από μια γενιά που ντύθηκε το χακί της κατανάλωσης και κλήθηκε να ταμπουρωθεί στα χαρακώματα ενός ακήρυχτου πολέμου. Η Δανάη Παναγιωτοπούλου είναι στην πραγματικότητα μια ράπερ ντυμένη την κάπα ενός σύγχρονου τροβαδούρου. Λέει αυτά που έχει να πει χωρίς την οργή της χιπ-χοπ σκηνής και δίχως να... το παίζει ποιήτρια του λεγόμενου "έντεχνου". Επιλέγοντας συνειδητά ένα μινιμαλιστικό μουσικό περιβάλλον (δύο πιάνα), δημιουργεί έναν ηχητικό διάκοσμο με αιτία, σαφώς ιδιαίτερο, το οποίο όμως αξίζει να ανακαλύψει ο ψαγμένος ακροατής.



Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης
Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης ξεχώρισε στην Δεύτερη Ακρόαση Νέων Δημιουργών της Μικρής 'Αρκτου το 2004. Ο νεότατος τραγουδοποιός –σήμερα 25ετής-, από τις Σέρρες, μας είχε ευχάριστα αιφνιδιάσει με δύο τραγούδια του, το Ποτάμι μαύρο και την Επαρχία, που διακρίθηκαν για τους ευαίσθητους στίχους τους, για την ώριμη μουσική τους, αλλά και για την ιδιαίτερη ερμηνευτική τους απόδοση από τον ίδιο. Στα έντεκα καινούργια τραγούδια του παρθενικού του άλμπουμ, ολοκληρώνεται η καλλιτεχνική εικόνα του νεαρού τραγουδοποιού.


Θέμος Σκανδάμης
Ο Θέμος Σκανδάμης αναλαμβάνει το ρόλο τόσο του συνθέτη και του στιχουργού όσο και αυτόν του τραγουδιστή. Όπως οι περισσότεροι τραγουδοποιοί δίνει το κύριο βάρος στον στίχο ενώ ταυτόχρονα οι μουσικές πολλές φορές διακρίνονται από πειραματικά στοιχεία. Θα έλεγε κανείς ότι ο Θέμος Σκανδάμης πατάει πάνω στο μουσικό μονοπάτι που έχει αρχίσει να χαράσσει τα τελευταία χρόνια ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Μεγάλο προτέρημα για το «Μακροβούτι», τον πρώτο του δίσκο, αποτελεί το γεγονός ότι ο πειραματικός ήχος δεν επικαλύπτει τα τραγούδια ώστε να δυσκολεύεται η ακρόαση αλλά αντίθετα λειτουργεί παραπληρωματικά προς αυτά.

ΥΓ: Ο Αντώνης Μποσκοΐτης έγραψε τις εντυπώσεις του για τη βραδιά, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

2 σχόλια:

BOSKO είπε...

Ηρακλή, δεν περνάς κάνα βράδυ απ' το Κύτταρο να σε κεράσουμε; Αύριο μαζί με τον Στέλιο Βαμβακάρη εμφανίζεται και ο Νίκος Ξυδάκης! Αν δεις το σχόλιο...

Μουσικά Προάστια είπε...

Γεια σου Αντώνη, δυστυχώς είμαι εξωτερικό. Είχα περάσει στις συναυλίες των Χειμερινών και του Ρασούλη, ιστορική η επάνοδος του Κυττάρου. Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση, και θα ανταποκριθώ την επόμενη σεζόν!