Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ο Λάκης Χαλκιάς στον Επιτάφιο και το Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού





Τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη (13 και 14 Απριλίου αντίστοιχα), η χειμερινή περίοδος της «Μαγιοπούλας» κλείνει με δύο σημαντικές μουσικές παραστάσεις:

Ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς θα ερμηνεύσει δύο ιστορικούς κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη: Τον «Επιτάφιο» (από το ομώνυμο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου) και το «Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» (σε στίχους του συνθέτη), όπως και τραγούδια άλλων μεγάλων ελλήνων συνθετών.


Τραγουδούν επίσης η Σταυρούλα Μανωλοπούλου, ο Βασίλης Κορακάκης και ο Παναγιώτης Τσίτσικας, ενώ η μουσική επιμέλεια και οι ενορχηστρώσεις είναι του Αλέξη Βάκη.

Συμμετέχει επταμελής ορχήστρα που αποτελείται από τους μουσικούς:
Βασίλη Κορακάκη- μπουζούκι
Παναγιώτη Τσίτσικα- μπουζούκι, μπαγλαμά
Τάσο Αθανασιά- ακορντεόν
Γιώργο Φουντούκο- ακουστική κιθάρα
Τάσο Αντωνιάδη- κλασική κιθάρα
Αντώνη Τζίκα- κοντραμπάσο
και Αλέξη Βάκη- πιάνο.

Ώρα έναρξης: 10 μ.μ.

«Μαγιοπούλα», Οδεμησίου 9 και Βρυούλων, Καισαριανή
(στο ύψος του παλιού γηπέδου της Νήαρ Ηστ)
Τηλέφωνα: 210- 7214934 και 210-7226616

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΗ είπε...

ΘΑΥΜΑΖΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΜΕ ΦΟΒΕΡΗ ΦΩΝΗ,ΦΩΝΑΡΑ!ΑΠ'ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ. ΕΧΕΙ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ (ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ.) ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΠΑΡ'ΟΤΙ ΕΧΕΙ 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ... ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΣ... ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ. ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ. ΝΑ 'ΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ!

Μουσικά Προάστια είπε...

Όπως ακριβώς τα λες Ελένη, μεγάλος ερμηνευτής και ξεχωριστός καλλιτέχνης. Στο μέλλον μακάρι να έχουμε την τιμή να τον φιλοξενήσουμε και στα Μ.Π. Γεια και χαρά.