Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Όταν θύμωσε ο Γκαϊφύλλιας





Ανοιχτή επιστολή του Θανάση Γκαϊφύλλια στον Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Τι έχεις πάθει Ευριππίδη;

Φίλε Ευριππίδη, νοιώθω μεγάλη πίκρα και απογοήτευση γράφοντας αυτή την επιστολή, πιστεύω όμως πως έχω και δικαίωμα και υποχρέωση να το κάνω αφού, ως αμετανόητος τοπικιστής, όταν μπήκες στην κυβέρνηση έδωσα δύο συνεντεύξεις (ΝΕΤ & ΑΛΦΑ) και μίλησα με τα καλύτερα λόγια για σένα. Το νέο και άφθαρτο πολιτικό. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, έρχονται τα πρωτοσέλιδα να δικαιώσουν τους πολλούς, τους πάρα πολλούς (γνωστούς και αγνώστους), που μου τηλεφωνούσαν λέγοντας:"Πρόσεχε Θανάση. Θα εκτεθείς". Τι γύρευες μωρέ Ευριππίδη, εσύ, ένα φτωχόπαιδο απο την Ξυλαγανή, στη σουίτα του Four Seasons; Αυτά τα ξενοδοχεία είναι σύμβολα παγκόσμια και πελάτες τους είναι όσοι δεν κόπιασαν ποτέ για τον πλούτο που κατέχουν. Ποιος λογικός άνθρωπος που δουλεύει και άρα ξέρει την αξία του χρήματος, θα πλήρωνε περίπου 1,000,000 δρχ. για έναν ύπνο; Ποια είναι τα κενά στη ζωή σου που θέλεις να καλύψεις με τόση χλιδή και μάλιστα πληρωμένη από το Δημόσιο Ταμείο; Το συρτάρι Ευριππίδη είναι ιερό γιατί εκεί καταθέτουν όλοι οι φιλότιμοι εργαζόμενοι (ακόμα και οι άνεργοι) τον οβολό τους. Το συρτάρι είναι αυτό που δοκιμάζει αντοχές και συνειδήσεις. Ρώτησες άραγε, έστω και νοερά, τους απολυμένους του Λαναρά η τους απλήρωτους της ΕΑΣ αν συμφωνούν με τα ακριβά σου γούστα; Αν ρωτούσες εμένα, εγώ δεν θα σου έδινα τον οβολό μου. Βέβαια εσύ έχεις το ατράνταχτο επιχείρημα πως έτσι κάνουν όλοι. Συμφωνώ. Μόνον που από σένα περίμενα μια άλλη συμπεριφορά, που δεν θα είχε καμιά σχέση με τα καμώματα των κακομαθημένων συναδέλφων σου, ούτε με τα αίσχη των προηγούμενων. Κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα είναι να πληρώσεις εσύ τα έξοδά σου και να πεις παλικαρίσια ένα mea culpa. Θα εκτιμηθεί όσο δε φαντάζεσαι.

Φιλικά...
Θανάσης Γκαϊφύλλιας
Blog "Ατέλειωτη Εκδρομή"

8 σχόλια:

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

Την καλησπέρα μου.

Θα ήθελα πολύ να έχω εικόνα τον κο Στυλιανίδη να διαβάζει την επιστολή. Αλλιώς νιώθεις όταν ακούς τέτοια λόγια από ένα απρόσωπο μέσο (όπως η τηλεόραση) κι αλλιώς από έναν γνωστό σου, κοντοχωριανό.

Καλώς σας βρήκα από εδώ.

Κι ευχαριστώ.

kukuzelis είπε...

Νομίζω, ωστόσο, ότι δεν θύμωσε αρκετά:
Δεν θύμωσε αρκετά με τον εαυτό του και τον τρόπο που ζυγίζει τους ανθρώπους... Από την άλλη να είναι καλά ο άνθρωπος να γράφει τα γράμματά του. Να είμαστε κι εμείς καλά να τα διαβάζουμε.

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Θανάση Γκαϊφύλλια, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά ειλικρινά ελπίζεις ότι ο Στυλιανίδης θα πληρώσει τα έξοδα και θα πει mea culpa? Εγώ όχι!

Ηρακλή σου εύχομαι Καλή Ανάσταση με υγεία και χαμόγελο!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλησπέρα Ηρακλή! Νομίζω ότι το μεγάλο λάθος το έκανε ο Γκαΐφύλλιας και όχι ο Στυλιανίδης. Τι πάει άραγε να πει "αμετανόητος τοπικιστής"; Ας πρόσεχε. Για τον Στυλιανίδη δεν έχω να πω τίποτα, τα λένε όλα οι πράξεις οι δικές του αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών "μας". Σου εύχομαι από καρδιάς Καλό Πάσχα και Καλή Ανά(σ)ταση!

Γκαϊφύλλιας είπε...

Φίλε kukuzeli,δεν θύμωσα.Απλά οργίστηκα.Παρ'όλα αυτά δεν θα πάψω να δείχνω εμπιστοσύνη στους νέους. Μέσα στους πολλούς, θα βρεθεί κι αυτός που θα την αξίζει.
@ Φίλε pink floyd, ξέρω πολύ καλά ότι ο Στυλιανίδης δεν θα πληρώσει και δεν θα πει mea culpa, γιατί θα είναι παραδοχή του λάθους του. Μόνο που αυτό θα είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ του.
@ Φίλε Μιχάλη, το "αμετανόητος τοπικιστής" δε νομίζω πως χρειάζεται ιδιαίτερη ερμηνεία.
Καλό πάσχα σε όλους.
Φιλικά...Θανάσης Γκαϊφύλλιας.

kukuzelis είπε...

Με το καλό η Ανάσταση Θανάση.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Αγαπητέ κύριε Γκαϊφύλλια, ρητορική ήταν η ερώτηση. Καλό Πάσχα και σε εσάς!

Μουσικά Προάστια είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω, καλή ανάσταση μέσα κι έξω απ' τα ...τζακούζι!