Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λάβαμε...
-----

...από τον καλό φίλο και πρωτοποριακό εικαστικό δημιουργό Στέφανο Ρόκο:


IMAGO DIXIT, 14-17 May 2009 at ATHENS VIDEO ART FESTIVAL

-----

...από την τρομερή ξαδέρφη και ταλαντούχα φωτογράφο Σμαράγδα Βλάχου:


Έκθεση φωτογραφίας fragmenta 09 (από τη Φωτογραφική Ομάδα Βύρωνα)
15-24 Μαΐου 2009
Εγκαίνια: Παρασκευή 15 Μαΐου 2009, 20.00.
στον πολυχώρο τέχνης ASH IN ART
HΡΑΚΛΕΟΥΣ 10 & ΛΑΧΟΥΡΗ 1, N. ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ "ΣΥΓΓΡΟΥ-FIX"

Η Φωτογραφική Ομάδα Βύρωνα δημιουργήθηκε το 2003με τον κορμό της να προέρχεται απο τα σεμινάρια του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του Δήμου Βύρωνα. Πολύ σύντομα με την προσθήκη νέων μελών ξεφύγαμε απο τα στενά τοπικά πλαίσια και συνεχίσαμε ως Φ.Ο.Β. Στο ενεργητικό μας έχουμε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα,Ανδρο, Καλαμάτα, Ρέθυμνο και Χανιά. Με συνεκτική δομήτη ρεαλιστική απεικόνιση και εκφραστικά μέσα την αφαίρεσηκαι τη λιτότητα, παρουσιάζουμε στην έκθεση 'Fragmenta09' δώδεκα διαφορετικές ματιές-αποσπάσματα τηςπραγματικότητας που μας περιβάλλει.
-----

...από την γλυκύτατη φίλη και πολύπτυχη καλλιτέχνιδα Μαίρη Σαλλιάρη:

Θα χαρείτε να μας δείτε στις ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΕΣ,
ένα δροσερό χοροθεατρικό happening από την ομάδα ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ,
κάθε Πέμπτη Μάη & Ιούνη στο ART GALLERY CAFE, στις 10.00μ.μ.

Τηλέφωνο κρατήσεων - Art Gallery Cafe : 210 89 58 866
Ιπποκράτους 1 & Γαληνού - Βούλα

Ελπίδα Θεοδωρακάκου - Μαρία Σαλλιάρη - Ευγενία Σιγαλού
Τα νέα των ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ προσεχώς στο http://www.syntelestes.com/
-----

Από το πάντα δραστήριο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων:


Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη σε συνεργασία με την Εστία Νέας Σμύρνης και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία». Το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά και αστικά λαϊκά τραγούδια από τη Σμύρνη και τα παράλια της Ιωνίας. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 ώρα: 19:30 στην Εστία Νέας Σμύρνης (Κ. Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210-9333702) ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

-----

Από τους φίλους της μουσικής στη όμορφη Λιβαδειά:


Το ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ διοργανώνει ρεσιτάλ κιθάρας με την καταξιωμένη κιθαρίστρια Εύα Φάμπα το Σάββατο 16 Μαίου 2009 στις 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟΥ.

To ρεσιτάλ Kιθάρας της Εύας Φαμπα είναι κατά το ήμισυ αφιερωμένο στην Ισπανική μουσική για κιθάρα και όχι τυχαία, μιας και φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατο του Isaac Albeniz & του Francisco Tarrega, 170 χρόνια από το θάνατο του Fernando Sor και 10 από το θάνατο του Joaquin Rodrigo, σπουδαίων συνθετών που δημιούργησαν και στήριξαν την πλούσια μουσική και κιθαριστική παράδοση των Ισπανών. Επίσης στο δεύτερο μέρος το ρεσιτάλ περιλαμβάνει μουσική του Μάνου Χατζιδάκι (1925-1994) σε μεταγραφή για κιθάρα των Δημ. Φάμπα, Τάσου Καρακατσάνη και Εύας Φάμπα. Γνωστή η δημιουργική σχέση του Χατζιδάκι με την κιθάρα και τους κιθαρίστες που του ανταποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον του αυτό καθώς η μουσική του έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του ρεπερτορίου της Ελληνικής κιθάρας. Περιλαμβάνει ακόμα μουσική του Κυριάκου Τζωρτζινάκη και του Δημήτρη Φάμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: