Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Για τα "Πρώτα βήματα" της Puzzlemusik





ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ: 2 ΧΡΟΝΙΑ PUZZLEMUSIK

PUZZLEMUSIC

H ανεξάρτητη εταιρεία Puzzlemusik γιόρτασε τα δύο χρόνια παρουσίας της στα ελληνικά μουσικά δρώμενα με την έκδοση ενός cd – αντιπροσωπευτικής συλλογής των καλλιτεχνών της. Προσοχή όμως, δεν μιλάμε για ένα best of με ήδη δισκογραφημένα κομμάτια, αλλά για μια συλλογή νέων και ακυκλοφόρητων έργων. Περιλαμβάνονται κομμάτια από δίσκους που πρόκειτα να κυκλοφορήσουν (των Socos & The Live Project Band), πρώτες δισκογραφικές εμφανίσεις (των The 3rd Man Element), tracks γραμμένα ειδικά για αυτή τη συλλογή (των Baby Face, Χρήστου Αλεξόπουλου, Misuse), κομμάτια που έχουν ήδη παιχτεί ζωντανά (των Μπάμπη Παπαδόπολου, Σωτήρη Δεμπόνου), και κομμάτια που δεν ευτύχησαν να συμπεριληφθούν σε δίσκους (των Poly Quartet, Felizol, Yiannis Kassetas & The Funk Wizards). Αν και ο δίσκος ενσωματώνει ετερόκλητα στοιχεία rock, jazz, funk, και electronica, παράγει μια μουσική ατμόσφαιρα ομοιογενή και αισθητικά συμπαγή. Ξεχώρισα το βαθιά ερωτικό «Ξέχασα να πω» του Αλεξόπουλου, ενώ μάλλον κουράστηκα από το μόλις ...18λεπτο πειραματικό και αυτοσχεδιαστικό «Performance I» των The 3rd Man Element. Σημειώστε τη συμμετοχή του Γιώργου Κοντραφούρη με το «Baby Face», την οριακή προσέγγιση του Μπάμπη Παπαδόπουλου στην κλασική «Μισιρλού», αλλά και την εξαιρετική ερμηνεία της Λουκίας Παλαιολόγου στο «Last Melody». Πέρα από υποκειμενικές προτιμήσεις, είναι πραγματικά άξια συγχαρητηρίων η έκδοση αυτής της επετειακής συλλογής από την Puzzlemusik, καθώς ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο της κατάθεσης πρωτότυπου υλικού, δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για τα επόμενα βήματα της εταιρείας.


Ηρακλής Οικονόμου
(Εφημεριδα Η ΕΠΟΧΗ)

3 σχόλια:

BOSKO είπε...

κουράστηκες, ε, απ' το 18λεπτο πειραματικό; και δεν έχεις κουραστεί ν' ακούς από το 1974 το "Καπνισμένο τσουκάλι"; χαχαχα, μία σου και μία μου! Χαίρομαι που η Εποχή στηρίζει μέσω εσού ΚΑΙ την ανεξάρτητη ελληνική μουσική δημιουργία! Ως φαίνεται, άφησα άξιο διάδοχο, my friend!

Μουσικά Προάστια είπε...

Φίλε μου Αντώνη, σε παραδέχομαι, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο!!!

Πάντως, δεν δέχομαι τα περί διαδοχής στην Εποχή, γιατί αν με δω ως διάδοχό σου, ή θα την ψωνίσω, ή θα μου κοπούν τα πόδια από το άγχος (και δεν θέλω ούτε το ένα, ούτε το άλλο!). Οπότε, ας πούμε απλά ότι η Εποχή είναι ανοιχτή για τα κείμενα ολονών μας. Ας είναι καλά η φιλοξενία της Λιάνας!

Μουσικά Προάστια είπε...

*όλων μας... όχι "ολονών μας". Καλά, από μου 'ρθε αυτό;