Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας στο Κύτταρο






Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο ακριβοθώρητος και ιδιαίτερος τραγουδοποιός από τη Θράκη επιστρέφει, 38 χρόνια μετά, στον φυσικό του χώρο, στο ιστορικό Κύτταρο της Αθήνας για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων. Συχνά-πυκνά ο σπουδαίος μουσικός,στιχουργός και τραγουδιστής αποφασίζει να κατέβει από την Κομοτηνή στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.
Έτσι λοιπόν και αυτή τη χρονιά...

Έχοντας στις αποσκευές του υλικό σαράντα περίπου χρόνων από την προσωπική του εργογραφία παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με επιλογές από τους δίσκους: Θανάσης Γκαϊφύλλιας (1968) - Ωτοστόπ (1971) - Η Ατέλειωτη Εκδρομή (1975) - Φύλλο Πορείας (1985) - Βραδιάζει (1991) - Το τραγούδι της Τιμής (1997) - Σταβέντο (1999), αλλά και από τις συμμετοχές του σε δίσκους των Ν.Μαυρουδή, Γ.Φραντζολά, Τ.Αλεξίου, Λ.Κόκκοτου, Μ.Κωχ κ.α.

Επίσης, στις εμφανίσεις του ερμηνεύει και ανέκδοτα τραγούδια που μελοποίησε πρόσφατα όπως "Το Υστερόγραφο" του Μιχάλη Κατσαρού (http://www.youtube.com/watch?v=jX8L33yr-Kk) και άλλα...

Η αρχή έγινε την Δευτέρα 2/11/09 στο ιστορικό Κύτταρο και θα συνεχίσει αυτή η ατέλειωτη εκδρομή για λίγες ακόμα εμφανίσεις. Κάθε Δευτέρα του Νοέμβρη στις 22:00.

Ηπείρου 48 και Αχαρνών τηλ. 2108224134 για κρατήσεις και πληροφορίες (http://www.kyttarolive.gr)
Είσοδος με ποτό:15 Ευρώ και φοιτητικό: 10 Ευρώ

Μαζί του η τραγουδοποιός Λήδα Χαλκιαδάκη,γνωστή από το συγκρότημα "Λήδα&Σπύρος" των αρχών του '70

Σχετικά link :
Τα βιντεάκια που φτιάχνει ο ίδιος ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας

Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Θανάση Γκαϊφύλλια

Το blog του Θανάση Γκαϊφύλλια

Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

Η ομάδα που έκαναν στο φατσοβιβλίο για τον Θ.Γ. με αγάπη κάποιοι νεαροί θαυμαστές του έργου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: