Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΕ & ΔΝΤ


Ο κύβος ερρίφθη. Εδώ και μερικές ώρες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους διεθνείς προστάτες της χώρας αποφάσισαν την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό "στήριξης" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απάντησή του λαού πρέπει να είναι μία: πάύση πληρωμών τώρα. Στην κοινή ελληνική, αυτό σημαίνει ότι βγαίνεις στους πιστωτές σου και λες απλά: "δεν πληρώνω". Όχι επαναδιαπραγμάτευση και αναβολή, αλλά παύση, τέλος, μηδενισμός του χρέους. Η χώρα πληρώνει εδώ και χρόνια τους διεθνείς τοκογλύφους, και πλέον μπαίνει και με τη βούλα στον φαύλο κύκλο, στη θανατηφόρα παγίδα του χρέους.

Παύση πληρωμών, λοιπόν. Αυτό το αίτημα μπορεί και πρέπει να συσπειρώσει το σύνολο των εκμεταλλευομένων, κόντρα στα μέτρα της πιο πρωτοφανούς βαρβαρότητας που έρχονται με την υπογραφή και το χαμόγελο των εκμεταλλευτών. Τα υπόλοιπα, όπως π.χ. η πρόταση του ΣΥΝ για δημοψήφισμα για την είσοδο ή έξοδο της χώρας από τον μηχανισμό στήριξης, ή τα γενικόλογα κηρύγματα περί "λαϊκής εξουσίας" του ΚΚΕ επιβεβαιώνουν απλώς τη λαϊκή παροιμία: "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε μέρες κοσκινίζει". Η αριστερά καλείται να ενώσει τους εργαζόμενους με σαφή, ριζοσπαστικά και συνάμα απόλυτα ρεαλιστικά αιτήματα. Δημοψήφισμα ναι, αλλά με το σαφές ερώτημα: "Πρέπει η Ελλάδα να πληρώσει το χρέος της, ή πρέπει να κηρύξει παύση πληρωμών;". Απλά και σταράτα.

Στη βάση αυτού του ερωτήματος ανοίγει μια άλλη αντζέντα για την πορεία της χώρας, έξω από τη διεθνή τοκογλυφία και την ιερή συμμαχία τραπεζιτών, βιομηχάνων και γραφειοκρατών, εγχώριων και ξένων. Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι; ηρ.οικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: