Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Τα νέα μέτρα έρχονται και είναι ...τεράστια. Είναι οριστικό: την κρίση θα την πληρώσουν οι εργατικές τάξεις, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι, οι εργάτες, οι συμβασιούχοι. Έρχεται σύννεφο απολύσεων, καταιγίδα αύξησης έμμεσων φόρων, επιπλέον μείωση μισθών, επιδομάτων και συντάξεων. Έρχεται, υπό έναν όρο: ότι θα κάτσουμε σπίτι μας.
Ας τους χαλάσουμε τη σούπα. Ας βάλουμε στην μπάντα μικροκομματικούς εγωισμούς, λογικές καναπέ, κακές συνήθειες, και ας απαντήσουμε στην κυβέρνηση και τη χούντα Ευρωπαϊκής Ένωσης - Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με το μόνο όπλο που διαθέτουμε: τη δύναμη της διαμαρτυρίας. Έρχεται Πρωτομαγιά. Όλοι στους δρόμους. Χωρίς χωριστές κομματικές συγκεντρώσεις και διχαστικό δογματισμό. Αλλά και χωρίς τις προδοτικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που παίζουν με μαεστρία το παιχνίδι του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Απέναντι στην σκληρή, ταξική πολιτική του μονοπωλιακού κεφαλαίου και των εγχώριων και διεθνών εκπροσώπων του, μπορούμε οι εργαζόμενοι και η νεολαία να ορθώσουμε το ανάστημά μας προτείνοντας μία εντελώς διαφορετική ανάπτυξη για τη χώρα. Έναν δρόμο που περνάει μέσα από:
- την ολική, μονομερή διαγραφή του χρέους μέσω της παύσης πληρωμών.
- την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και κρίσιμων παραγωγικών κλάδων.
- την εκ βαθέων παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας με οριστικό σταμάτημα του παρασιτισμού τύπου Siemens και Μονή Βατοπεδίου, και χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων.
- την μείωση των εξοπλισμών.
- τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
- τη φορολογική μεταρρύθμιση με αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.
- τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την οικοδόμηση μιας εναλλακτικής ευρωπαϊκής ενοποίησης, με επεξεργασία νέων διεθνών συμμαχιών.
Ένας τέτοιος δρόμος είναι πολύ πιο ρεαλιστικός και βιώσιμος σε σχέση με την επερχόμενη βαρβαρότητα και τις συνταγές της νέας Ιεράς Συμμαχίας κυβερνήσεων, τραπεζιτών και διεθνών μονοπωλίων. Αν και ο Γιωργάκης και το κόμμα του υπενθύμιζαν προεκλογικά το σύνθημα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα", είναι πλέον σαφές ποιόν από τους δύο πόλους έχουν επιλέξει. Για πόσο ακόμα θα τους ακολουθήσουμε; ηρ.οικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: