Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Νέο Δίφωνο με Ξαρχάκο - Πλάτωνος - Kurt Weill




Σε αυτό το τεύχος:

ΘΕΜΑΤΑ

* Η παράδοση στην πρίζα
Η χρήση της ηλεκτρονικής μουσικής και η δημιουργική ενσωμάτωση σε αυτήν τής παράδοσης ανοίγει δρόμους και αυτιά σε μουσικούς και κοινό.

* Μαρία Κάλλας
Τελείως ξένη σ’ έναν κόσμο μετριότητας και τελειότητας. Δεν μπορείς να το πεις αλλιώς. Ίσως μπορείς να το ονειρευτείς.

* Παίρνω την ιστοσελίδα μου… και τραγουδάω!
Μια πλοήγηση σε προσωπικά sites Ελλήνων μουσικών.

* Ο μουσικός Μπρεχτ
Αυτόν δεν τον βάζουν στο χέρι

ΠΡΟΣΩΠΑ
Αρλέτα - Λάκης Παπαδόπουλος, A Des Potes, Αλχημιστές, Encardia, Λεωνίδας Μαράντης, Δημήτρης Λάμπος, Trendy Hooliguns, Βασίλης Μασσαλάς, Λευτέρης Ζέρβας, Γιάννης Κακουλίδης, Νίκος Ζούδιαρης, Γλυκερία, Wim Mertens, Neil Young, Linkin Park, Zaz, Serj Tankian, Count Basie, Tito Puente, Anita ODay, Mantovani, Boris Vian, Dean Martin

ΤΑ CD ΤΟΥ ΔΙΦΩΝΟΥ

Σταύρος Ξαρχάκος

Η παρούσα ανθολογία περιέχει δεκαέξι τραγούδια και ένα οργανικό του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, σε στίχους των Νίκου Γκάτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Βαγγέλη Γκούφα, Κώστα Κινδύνη, Κώστα Φέρρη, που σηματοδοτούν διαφορετικές καμπές της δημιουργικής του πορείας.


Λένα Πλάτωνος - Όποιος τη δει φωνάζει τ’ όνομά της

Ένα διαφορετικό premium cd, απ’ αυτά που κοσμούν τη δισκοθήκη ως ντοκουμέντα. Αφιέρωμα στη συνθέτρια Λένα Πλάτωνος, όχι αποκλειστικά με επιλογές από τη δισκογραφία της στη Lyra, αλλά με ανέκδοτες ηχογραφήσεις και εναλλακτικές διασκευές τραγουδιών της.
H Lotte Lenya τραγουδά Kurt Weill και Bertolt Brecht
Ο Kurt και η Lotte αποτέλεσαν ένα εκρηκτικό δίδυμο μέντορα και μούσας, που σφράγισε την πρωτοπορία της ευρωπαϊκής μουσικής στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα. Συνυπολογιζομένη μάλιστα η μεγαλοφυΐα της πένας του Bertolt Brecht, αντιλαμβανόμαστε το καλλιτεχνικό μέγεθος αυτών των αριστουργημάτων.






Δεν υπάρχουν σχόλια: