Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΙΦΩΝΟΥ


Δεν ξέρω αν συμφωνώ με την διαμαρτυρία προς τον Όμιλο. Αν αυτός θεωρεί δίκαιη - και απαραίτητη για την επιβίωσή του - την συνέχιση της υψηλής μισθοδότησης των μεγαλοδημοσιογράφων του Alter (ξέρετε, αυτών που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους καθημερινά για την κρίση), εγώ προσωπικά ντρέπομαι να ανήκω σ’αυτούς που του δίνουν πολιτιστικό άλλοθι. Θεωρώ απαράδεκτη και εξευτελιστική – για τον ίδιο πρωτίστως - την οικονομική του συμπεριφορά προς τους συντάκτες του «Διφώνου», θεωρώ όμως πως το περιοδικό, οι συνεργάτες του και ο μουσικός κόσμος που εκφράζει είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι με το γούστο και τις πρακτικές τέτοιων Ελλήνων «πολιτών Κέιν» και πως θα έπρεπε να αδράξουν την ευκαιρία και να σκεφτούν αν και πώς θα μπορούσαν να συνεχίσουν ανεξάρτητα. Αν σε κάτι τέτοιο δεν θα έχουν την βοήθεια όλων μας, τότε μάλλον δεν μας αξίζει μουσικός Τύπος. Ή, μάλλον, - για να το πω ακριβέστερα - εμείς δεν είμαστε άξιοι να γράφεται ο,τιδήποτε για μας.   
Φοίβος Δεληβοριάς

5 σχόλια:

Despina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Νερένια είπε...

Μπράβο, Φοίβο!

Δεν με εκπλήσσει καθόλου η στάση σου απέναντι στο ζήτημα.

Despina είπε...

Τον συμπαθώ τον Φοίβο, αλλά εδώ διαβάζοντας πιο προσεχτικά τι λέει, μάλλον μας τα μάσησε τελικά...

Νερένια είπε...

Δέσποινα, διάβασε πιο προσεκτικά. Κι εγώ στην αρχή άλλο νόμισα. Μην σε μπερδεύει ο σκωπτικός τόνος του. Στις τρεις τελευταίες περιόδους του λόγου του είναι το ζουμί.

Despina είπε...

χμ! μάλλον στην αρχή με μπέρδεψε ο λόγος του εμένα, δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική περί πολιτιστικού άλλοθι...στο τέλος αυτό που λέει δεν το θεωρώ κάτι κακό