Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

"είσαι ρούχο που δε βγαίνει"



Ξένος κόσμος μου μιλάει
και μου κάνει συντροφιά
είσαι ρούχο που δε βγαίνει
πάνω απ' τη λαβωματιά
(Μ. Ελευθερίου)
Ο Μάρτης είναι του Σταύρου Κουγιουμτζή. Εφτά χρόνια χωρίς την παρουσία του (ήταν 12 του Μάρτη), αλλά η μουσική του, σαν ρούχο που δε βγαίνει, συνεχίζει να σκεπάζει τις ανοιχτές φλέβες μας. Η φωτογραφία από το αρχείο της Αιμιλίας Κουγιουμτζή, με τον συνθέτη και τον Γιώργο Νταλάρα, μας παραχωρήθηκε ευγενικά από την ίδια. Μ.Π.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι διεκδικεί διαφυγόντα κέρδη από την ΦΑΓΕ;

Τάσος Καραντής είπε...

Ανώνυμε "επαναστάτη του γιαουρτιού", ο αείμνηστος Κουγιουμτζής, είχε δηλώσει, σε συνετεύξεις του, ότι θεωρεί τον Νταλάρα τον ιδανικό ερμηνευτή των τραγουδιών του, και, πως, αν είχε φωνή, ήθελε να είχε τη φωνή του Νταλάρα!
Με αυτά που γράφεις, δεν σέβεσαι το έργο και τη μνήμη του Κουγιουμτζή, που μάλλον δεν σε ενδιαφέρουν και πολύ ...

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι είμαι ασεβής. Για παράδειγμα, μιά κοπελλίτσα κάποτε γκαστρώθηκε. Πώς να δικαιολογηθεί στον αρρεβωνιάρη της, έκατσε και σκαρφίστηκε μία απίθανη ιστορία με έναν κρίνο. Ο κερατάς τό 'χαψε! Τη συνέχεια την ξέρετε.

Τάσος Καραντής είπε...

Αν και δεν το πήγα - μέσω της χριστιανικής ηθικής - το θέμα, αλλά της ανθρωπιστικής, ναι την ξέρω την ιστορία, γι' αυτό και στο προφίλ μου στο f/b δηλώνω αγνωστικιστής. Επώνυμα όμως. Αν το κάνεις κι εσύ, τότε θα σε πω ασεβή, αλλά τουλάχιστον μάγκα.

Μουσικά Προάστια είπε...

Τα θεολογικά δεν τα κατέχω. Ως προς το καλλιτεχνικό σκέλος, καλά κάνεις Τάσο και απαντάς για να μην μπαίνω στον κόπο να γράφω πράγματα που όλοι γνωρίζουμε. Η σχέση Κουγιουμτζή-Νταλάρα σημάδεψε και σημαδεύει το ελληνικό τραγούδι.

Ανώνυμος είπε...

εγώ στο προφίλ μου στο f/b δηλώνω ότι μου αρέσουν οι τηγανητές πατάτες.