Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Active Member - Μια γιορτή στου Νουριάν





Τα κείμενα περιμένουν ασφυκτικά, όμως προτεραιότητα εδώ έχουν τα τραγούδια. Και το τραγούδι αυτό είναι απλώς υπερβολικά καλό για να περιμένει. Οι Active Member, το συγκρότημα που υπέγραψε το παρελθόν και το παρόν του ελληνικού χιπ-χοπ, βγάζουν άλλο ένα απίθανο κομμάτι, με στίχους κοφτερούς σα μαχαίρι και μουσική με σκάγια που σε βρίσκουν κατευθείαν στο ψαχνό. Η ιδιομορφία εδώ είναι ότι το τραγούδι "Μια γιορτή στου Νουριάν" γράφτηκε για την ομώνυμη παράσταση που σαρώνει στο Θέατρο Πορεία. Φίλοι που είδαν το "Μια γιορτή στου Νουριάν" μιλούν για μία εξαιρετική παράσταση, για ένα έργο-καταπέλτη στο ρατσισμό που υμνεί τη συνύπαρξη των ανθρώπων. Τυπικά, η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά, όμως η παρέα μου απαρτίζεται 100% από ενήλικους και έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Οπότε: βουρ για το Θέατρο Πορεία (Τρικόρφων και Γ' Σεπτεμβρίου, Πλατεία Βικτωρίας), κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Όσο για το τραγούδι, ανυπομονώ να το ακούσω ζωντανά από τους ηθοποιούς επί σκηνής αυτή την Κυριακή. Γιατί οι θρασύδειλοι κήρυκες του φυλετικού μίσους μου κάθονται στο λαιμό, γιατί σ' αυτήν εδώ την πόλη είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε μαζί μαύροι-λευκοί-και-κίτρινοι, γιατί οι παπούδες μου πολεμήσανε το φασισμό με κρητικά μαχαίρια, και γιατί η γη αυτή είναι για όλους / δεν έχει κάποιους εκλεκτούς / ούτε και πρώτους ρόλους. Γιατί την ομορφιά της ζωής τη θέλουμε όλη, για όλους, εδώ και τώρα.

ηρ.οικ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον. Όπως ενδιαφέρον θα ήταν να ήξερες το ποιόν του επικεφαλής των Active Member. To αληθινό ποιόν όμως, όχι αυτό που πουλάει.
+Ειρηναίος Λουγδούνου
ΥΓ: για το φίλο μας το Φώτη θα έμαθες.... :-(

Μουσικά Προάστια είπε...

Γεια σου Ειρηναίε,
Το έμαθα το μαντάτο, είναι απίστευτο. Τώρα για τους Active δεν έχω ιδέα, κι ούτε θα ήθελα και να μάθω, μου φτάνουν τα τραγούδια.
Γεια και χαρά, ηρ.