Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΣΑ ΛΑΘΟΣ ΝΑ 'ΝΑΙ Η ΡΟΤΑ



Για τα δεδομένα της Γιουροβίζιον και των προηγούμενων συμμετοχών μας, η φετινή πρόταση της Ελλάδας είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής. Φοβερή αίσθηση του ρυθμού με την επιλογή του σκα, ο μπαγλαμάς σε πρώτο πλάνο, αρμονικός - ή τέλος πάντων όχι κιτς - συνδυασμός δύο κόσμων, και νορμάλ ελληνικοί στίχοι ύστερα από καιρό. Αγάθωνας, Κόζα Μόστρα και Alcohol is free, λοιπόν, με δύναμη από μία Ελλάδα που έχει σίγουρα λάθος ρότα αλλά δεν παύει να τραγουδά, να χορεύει, και να ψάχνει την κατηφόρα προς τη θάλασσα. Καλή επιτυχία παίδες! ηρ.οικ.

3 σχόλια:

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Ηρακλή, πραγματικά με εκπλήσσεις!
Τι θα πει «καλή επιτυχία»; Σε ποιο πράγμα; Σε ποιο διαγωνισμό; Και «καλή επιτυχία» σε τι; Σε ένα κατασκεύασμα που κάποιοι ονομάζουν τραγούδι, και που προβάλει οτιδήποτε «ελληνικό» μέσα από το κιτς φολκλόρ χουντικής αισθητικής (εντάξει, με μπόλικη δόση εκσυγχρονισμού). Με συγχωρείς, αλλά, δε μπορώ να συμφωνήσω ούτε στο «αρμονικό» δέσιμο του μπαγλαμά με το όλο θέαμα. Ο Αγάθωνας είναι μία καρικατούρα του ίδιου τού εαυτού του, και είναι τουλάχιστον άστοχο να παρουσιάζεται όλο αυτό σαν δέσιμο του παλιού με το νέο (άσε που ο μπαγλαμάς είναι ένα καταπληκτικό όργανο και είναι κρίμα να ξευτιλίζεται με αυτό τον τρόπο).
Το τραγούδι αλλά και το όλο θέαμα είναι τουλάχιστον θλιβερό, σε μία Ελλάδα που σίγουρα έχει πάρει την κατηφόρα προς τη θάλασσα για να πνιγεί και να εξαφανιστεί από τον χάρτη του πολιτισμού μια για πάντα. Κατά την ταπεινή μου άποψη, δε θα έπρεπε καν να πάει οποιαδήποτε αποστολή από την Ελλάδα, και να σταματήσει όλη αυτή η γελοία κατάσταση με τη Γιουροβίζιον.

Μουσικά Προάστια είπε...

Τσακώνονται δύο τύποι, δεν βρίσκουν άκρη, και αποφασίζουν να πάνε στο Χότζα. "Αυτό κι αυτό Χότζα μου", λέει ο πρώτος, κι ο Χότζας αποφαίνεται: "Δίκιο έχεις εσύ". Μετά, παίρνει το λόγο ο δεύτερος και παρουσιάζει τα πράγματα από τη δική του οπτική. "Κι εσύ δίκιο έχεις!", του απαντάει ο Χότζας. Έ, ένας τρίτος παρευρισκόμενος ακούγοντας την κουβέντα δεν αντέχει και ρωτάει: "Μα καλά Χότζα μου, πώς γίνεται να έχουν κι οι δύο τους δίκιο;". Κι ο Χότζας παίρνοντας το σοβαρό του ύφος καταλήγει:

"Κι εσύ δίκιο έχεις άνθρωπέ μου!"

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Ε, καλά! Τέτοια απάντηση μόνο εσύ θα μπορούσες να δώσεις.

Φιλιά