Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: "ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΜΑΙ, ΕΔΩ ΕΜΑΘΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"

Η πιο σουρεάλ ιστοσελίδα στο διαδίκτυο:
www.kedikoglou.gr


Λοιπόν, σας έχω λαβράκι... Ψάχνοντας στην ιστοσελίδα του υπουργού μας Σίμου Β. Κεδίκογλου (υιός του πρώην υπουργού και βουλευτή Βασίλη Κεδίκογλου, και εξάδερφος του νυν βουλευτή Σίμου Α. Κεδίκογλου - ποιος είπε ότι έχουμε οικογενειοκρατία στην Ελλάδα), βρήκα αυτό. Καλή απόλαυση!
ηρ.οικ.

***

15 Φεβρουαρίου 2011

Σίμος Κεδίκογλου: « Η ενημέρωση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι προϊόν»

Στο 27ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, μίλησε ο υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας, ότι «η ενημέρωση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι προϊόν και για το λόγο αυτό η δημόσια τηλεόραση πρέπει να είναι πρότυπο έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης».


Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ τόνισε, ότι βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή , πλήττονται από την κρίση και είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένα σωστό πλαίσιο λειτουργίας με αιχμή του δόρατος τη διαφάνεια.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του κατέστησε σαφές, ότι η κρατική τηλεόραση δεν μπορεί να μετατρέπεται σε φερέφωνο προπαγάνδας, καθώς απαξιώνεται ο ρόλος της.

Η τοποθέτηση, μάλιστα, του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού κ. Χυτήρη, ότι δεν ασχολείται με τα εσωτερικά ζητήματα της δημόσιας τηλεόρασης, προκάλεσε την άμεση παρέμβασή του Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος επισήμανε, ότι δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ο υπουργός, ότι ορισμένοι εντός της ΕΡΤ εμφανίζονται «βασιλικότεροι του βασιλέως», υποκαθιστώντας ουσιαστικά τον ίδιο.

Ως πρόσφατο παράδειγμα ανέφερε την «εξαφάνιση» της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ τη στιγμή που λίγες ώρες πριν ο κ. Χυτήρης διαβεβαίωνε, ότι έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο μεταξύ Υπουργείου και Αγίας Παρασκευής.

Για το θέμα των συμβασιούχων ανέφερε, ότι πρέπει να μονιμοποιηθούν όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να μπει τέλος στο ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας τους.

Καυτηρίασε, επίσης, τη λογική του «ψυγείου» που υφίσταται το στελεχιακό δυναμικό της δημόσιας τηλεόρασης, το οποίο δεν είναι φίλα προσκείμενο στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα, γεγονός που απαξιώνει αξιόλογους υπαλλήλους και έχει ως αποτέλεσμα τη παραγωγή μη ποιοτικού έργου.

Σε ό, τι αφορά την ψηφιακή τηλεόραση δήλωσε, χαρακτηριστικά, ότι με την είσοδό της στην ψηφιακή εποχή η ΕΡΤ πρέπει να διατηρήσει την ιδιαιτερότητα της δημόσιας τηλεόρασης και να έχει τεχνολογικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού, εξασφαλίζοντας τηλεοπτική μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (High Definition).

Τέλος, δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στον αγώνα που κάνουν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους. «Άλλωστε- είπε- και εγώ παιδί της ΕΡΤ είμαι, εδώ έμαθα τηλεόραση».

2 σχόλια:

irini είπε...

συλλεκτικόν! Αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς το site έπεσε σήμερα το μεσημέρι..
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=215414&catid=9

Μουσικά Προάστια είπε...

Χα, χα, είμαι σίγουρος ότι μόνος του το κατέβασε το site. Για να μη διαβάζουμε το πόσο συνεπής υπήρξε ο δημοσιογραφάκος που βγήκε μέσα από την ΕΡΤ, τσίμπησε τα ωραία λεφτάκια της ΕΡΤ, για να καταλήξει να μας κάνει κήρυγμα για το πόσο κακή είναι η ΕΡΤ. Ο ανύπαρκτος συμπαρουσιαστής της Κορομηλά... Ουστ ρε!