Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΕ ΘΑΝΟ

Όταν ο φασισμός μας χτυπάει την πόρτα, τα τραγούδια μας πρέπει να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά! Γι' αυτό και, όσο κι αν καταλαβαίνω την απουσία οποιασδήποτε όρεξης για γιορτή, νομίζω ότι η ακύρωση της συναυλίας του Θάνου Μικρούτσικου και των ερμηνευτών του στο Θέατρο Βράχων αποτελεί μια λάθος απόφαση. Δεν είναι ότι ξενέρωσα με την ακύρωση - την οποία έμαθα στο γκισέ γνωστής αλυσίδας καταστημάτων που είχα πάει για να αγοράσω εισιτήρια για ...αυτή τη συναυλία. Άλλο είναι το θέμα. Αν υπάρχει κάτι με το οποίο μπορούμε να καλύψουμε τις άναρθρες κραυγές των φασιστικών συμμοριών, είναι αυτά τα τραγούδια. Μόνο μ' αυτά, και όχι με σιωπή, θα κονταροχτυπηθούμε με τη βαρβαρότητα.
ηρ.οικ.

Υ.Γ. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Σκοπεύαμε να ολοκληρώσουμε τη φετινή θριαμβευτική περιοδεία της παράστασης “Πάντα γελαστοί και γελασμένοι” με μια συναυλία γιορτή στο θέατρο Βράχων του Βύρωνα, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Τα τελευταία γεγονότα στο Πέραμα, στο Μελιγαλά και ιδίως η άγρια δολοφονία του συναδέλφου Παύλου Φύσσα από ναζιστές δολοφόνους της «Χρυσής Αυγής», μας πλημμύρισαν όλους με θλίψη και οργή. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε για την μνήμη του Παύλου Φύσσα είναι εκείνο το βράδυ να μην γίνει γιορτή και ο ήχος μας να σιωπήσει. Το περισσότερο είναι η καθημερινή επαγρύπνηση ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό. «Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού». Σ΄ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

Θάνος Μικρούτσικος, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Ρίτα Αντωνοπούλου
("Η μπαλάντα του ξεσηκωμού" με τη Δήμητρα Γαλάνη στην ερμηνεία και τον Θάνο Μικρούτσικο στο πιάνο σε ανέκδοτη ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής - από το κανάλι του Μάνου Ορφανουδάκη στο youtube).

Δεν υπάρχουν σχόλια: