Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Εμείς πάλι, Σφακιανάκη, δεν χεστήκαμε καθόλου





Δεν με νοιάζει αν αρέσει καλλιτεχνικά ο Νότης Σφακιανάκης - γούστα είναι αυτά. Αλλά το να αναπαράγει κάποιος σε διαδικτυακά μουσικά περιοδικά τις εμετικές, χρυσαυγίτικες δηλώσεις του Σφακιανάκη ουδέτερα, χωρίς ούτε ένα σχόλιο, λες και ο τραγουδιστής μίλησε για τον καιρό ή για συνταγές μαγειρικής, είναι τουλάχιστον προκλητικό. Για δες:


Και όχι μόνο: το εν λόγω δημοσίευμα δίνει και ερμηνεία στο φασιστικό παραλήρημα του Σφακιανάκη, καθώς σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ο τραγουδιστής «στην ουσία χαρακτήρισε ‘φασίστες’ εκείνους που με προσωπεία αποκαλούν ‘φασίστες’ όσους προσπαθούν για να καλυτερέψουν την ζωή των ανθρώπων». Τι μας λέτε κύριε Γιάννη Κέρκη… στα σοβαρά η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να καλυτερέψει τη ζωή μας; Δική σας είναι η άποψη, ή του Σφακιανάκη; Αν είναι του Σφακιανάκη, μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά τα εισαγωγικά σε ένα γραπτό κείμενο. Αν πάλι είναι δική σας η άποψη, πείτε την ανοιχτά και μην κρύβεστε πίσω από τις δηλώσεις άλλων.

Συγκρίνετε τη θολωμένη αρλουμπολογία του κύριου Κέρκη με τη σαφήνεια με την οποία απάντησε στον Σφακιανάκη η Δέσποινα Βανδή:

Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό.
Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει.
Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός). Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στην ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή.
Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν.
Αποχωρώ με λύπη.
Και κάτι τελευταίο...
Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες...
Αυτό.

Αυτή είναι δήλωση και στάση, και ΜΠΡΑΒΟ στη Δέσποινα Βανδή που είχε τα κότσια για να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Δεν μένει παρά να κάνουν το ίδιο και όσοι άλλοι καλλιτέχνες τυγχάνουν συνεργάτες του Νότη Σφακιανάκη. Δεν μένει παρά να κάνουν το ίδιο και όσοι δημοσιογράφοι τον ύμνησαν και τον υμνούν - ή τέλος πάντων αναπαράγουν δήθεν αθώα και ουδέτερα τις φασιστικές αηδίες του. Παρ’ τε θέση τώρα, «ντόμπρα, ξάστερα, σερνικά».
ηρ.οικ.

2 σχόλια:

BOSKO είπε...

Ψόφος στον λεβεντοφασιστομαλάκα!

Μουσικά Προάστια είπε...

Δώσε Μπόσκο!