Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο Τζίμης Πανούσης παρουσιάσει το νέο του βιβλίο



ΕΚΔΟΣΕΙΣ OPERA - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

MAGIC BAF - Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΤΖΕΦΡΥ

Σελίδες 292, Τιμή: 16 ευρώ (+ ΦΠΑ), ISBN: 978-960-8397-59-0

Τα έργα και οι ημέρες του Παιδιού του Λουλουδιού από τη Μινεσότα,
με τα υπέροχα σπασμένα Ελληνικά.

«Θέλω να γίνω, άµα µεγαλώσω, πρώτα νοσοκόµα και µετά ''περσόνα νον ντάντα''. Εµείς, ντανταϊστές γεννηθήκαµε και ντανταϊστές θα πεθάνουµε. Η νταντά της παιδικής µου φαντασίωσης ήτανε αφράτη και στρουµπουλή, µου έφτιαχνε την αγαπηµένη µου τούρτα µε φράουλες και αίµα και µου τραγούδαγε τη φθινοπωρινή σονάτα, όταν ακουµπούσα το κεφαλάκι µου στα µαξιλαρένια βυζιά της. Αυτή µου έµαθε την απλή µέθοδο των τριών ιεραρχιών που κουβαλάνε οι τρεις µάγισσες µε τα δώρα: το χρόνο, την τέχνη και το θάνατο. Με δίδαξε τη µεταβατική ιδιότητα της αγάπης που δεν την κρατάς για πάρτη σου, τη µοιράζεις και απολαµβάνεις τη µοναξιά σου''.»


Ο Τζίμης Πανούσης στην έντυπη εκδοχή ενός μακρόσυρτου ραδιοφωνικού ημερολογίου, (Οκτώβριος 2009-Μάρτιος 2012) παρακολουθεί από κοντά τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του εικονιζόμενου στο εξώφυλλο γόνου της γνωστής οικογένειας πολιτικών που μας διασκέδασε ατέλειωτες ώρες.
                                          
Εκδόσεις opera, Κωλέττη 23Α, 10677 Αθήνα, τηλ. 210-3304546 - Fax: 210-3303634
www.operabooks.gr / opera@otenet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ότι ο φίλτατος κατά τα άλλα Τζιμάκος (δεν το λέω ειρωνικά) δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να επιλέγει χώρους προβολής της δουλειάς του που έχουν «στιγματιστεί» από κακόβουλες (τουλάχιστον) επιχειρηματικές πρακτικές δεν με εκπλήσσει. Ας πάμε λοιπόν εμείς εκεί στον «Ευρυπίδη» για να του θυμίσουμε ότι λίγους μήνες πριν απολύθηκε εργαζόμενη στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο επειδή ήταν «ενοχλητική» για τον εργοδότη της. Εντάξει κι ο Πανούσης είναι μια «ενοχλητική φωνή» αλλά όχι και τόσο. Αλλωστε ως τηλεοπτικό προϊόν «πουλάει». κ.μαργιόλης

Μουσικά Προάστια είπε...

Κωνσταντίνε, χωρίς να το παίζω δικηγόρος, είναι πιθανό να μην ήξερε την ιστορία πίσω από το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο. Εξάλλου, για εργατικά ζητήματα πλέον στην Ελλάδα δεν συζητά κανένα ΜΜΕ, σιωπή! Καλά κάνεις λοιπόν και επισημαίνεις το γεγονός της απόλυσης της εργαζόμενης.