Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Ο ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΡΝΗΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Μόλις έλαβα μια αναγγελία συναυλίας του Νίκου Ζουρνή στο Βερολίνο. Όποιος έχει φάει έστω και μια μέρα από τη ζωή του έξω, καταλαβαίνει πώς είναι να έρχεται η μουσική του τόπου σου και να σε συναντάει (ή μάλλον να σε χτυπάει κατακούτελα) σε μια από τις πολλές συννεφιασμένες πόλεις της Β. Ευρώπης. Η μουσική είναι ένας αλάνθαστος κώδικας επανασύνδεσής σου με τα περασμένα, τα τόσο οικεία, χρονικά και γεωγραφικά, και δεν θα ξεχάσω ποτέ το αίσθημα αυτής της επανασύνδεσης όποτε τύχαινε να ακούσω ελληνικά τραγούδια στις πόλεις του Βορρά. "Η μουσική σε ταξιδεύει", λέει το κλισέ, αλλά όταν είσαι έξω δεν θες άλλα ταξίδια, παρά μόνο μια στάση, μια επιστροφή. Και ευτυχώς, η μουσική χρησιμεύει κι έτσι. Καλά ταξίδια, λοιπόν!
ηρ.οικ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νίκος Ζουρνής για πρώτη φορά εμφανίζεται στη Γερμανία και παρουσιάζει τα τραγούδια των δύο προσωπικών του δίσκων. Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στο PRIVATCLUB, έναν υπέροχο χώρο στην περιοχή Kreuzberg του Βερολίνου.

Ο πρώτος δίσκος με τίτλο «Χιλιόμετρα» κυκλοφόρησε το 2009 και περιείχε στίχους του Μιχάλη Γκανά όπως επίσης και ένα μελοποιημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου. Εκτός από τον ίδιο τον τραγουδοποιό ερμήνευαν τραγούδια ο Μανώλης Λιδάκης, ο Απόστολος Ρίζος και η Μαρία Λούκα.

Ο δεύτερος δίσκος με τίτλο «Όλα τα χρώματα του μπλε» κυκλοφόρησε στις αρχές του 2012 και περιείχε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Διονύση Καψάλη και του Θοδωρή Γκόνη. Συμμετείχε με δύο τραγούδια η Μαρία Λούκα.

Επί σκηνής, μαζί με τον Νίκο Ζουρνή, μία εξαιρετική ερμηνεύτρια της νέας γενιάς, η Λαμπρινή Καρακώστα εμπλουτίζει το μουσικό πρόγραμμα με ανατολίτικες και δυτικές μελωδίες. Επίσης δύο σπουδαίοι μουσικοί συμπράττουν και συν-διαμορφώνουν νότες και τραγούδια. Ο Ευγένιος Χαλίλ (κιθάρα, μπουζούκι) και ο Πάνος Ηλιόπουλος (νέι, σαξόφωνο).

Εκτός από την προσωπική δισκογραφία του Νίκου Ζουρνή θα ακουστούν και τραγούδια των: Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ορφέα Περίδη, Σταμάτη Κραουνάκη, Νίκου Παπάζογλου και άλλων, καθώς και επιλεγμένα ρεμπέτικα και παραδοσιακά.

Το πλήρωμα του καραβιού είναι έτοιμο για αναχώρηση και σας υπόσχεται ένα μουσικό ταξίδι σε όλα τα χρώματα του μπλε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: