Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Σκασμός μιλάει ο υπουργός





Αγριεύουν τα πράγματα, και προφανώς πληθαίνουν και τα γραμμάτια που πρέπει να πληρωθούν! Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκρινε ότι ο κοινωνικός του ρόλος ικανοποιείται καλύτερα φιλοξενώντας τη σκέψη του υφυπουργού που έκλεισε την ΕΡΤ. Ναι, καλά διαβάσατε, το "εναλλακτικό" Protagon δημοσιεύει την κυβερνητική προπαγάνδα του Παντελή Καψή. "Ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά", και πράσινα (ή μάλλον, πρασινο-μπλε) άλογα! Τι να ευχηθώ για το 2014 στα καθεστωτικά άλογα κούρσας με το βαθυστόχαστο, διανοούμενο ύφος; Μα φυσικά, και εις ανώτερα!

Πώς το γράφει ο Λειβαδίτης; "Σκασμός, σκασμός λοιπόν, μιλάει ο υπουργός". Κυριολεκτικά. Φιλοξενούμενος του μεγάλου επαναστάτη:

Και μια παλαιότερη αγιογραφία του υπουργού μας - τότε κυβερνητικού εκπροσώπου - που δεν έχει "τίποτα το επιτηδευμένο στο ύφος του". Παλιό αλλά καλό, με τη γοητεία του κλασικού:

ηρ.οικ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κακοήθειες, κόμπλεξ και λεκτικοί τραμπουκισμοί! μια χαρά παιδί είναι ο κυρ Παντελής. μετανιώνω πικρά και τα βάζω με τον εαυτό μου που δεν ξηλώθηκα να ενισχύσω Το Βήμα όταν ο τότε διευθυντής μου, Π.Κ, μας ζήτησε να κόψουμε τους μισθούς μας «για να σωθεί το μαγαζί». τι καταλάβαμε με τις συνδικαλιστικές ακρότητες; το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας έκλεισε κι ο κυρ Παντελής έμεινε άνεργος. το ανάλγητο αφεντικό μας τον απέλυσε και τον πέταξε στο δρομο σα στυμμένη λεμονόκουπα. αλλά που να καταλάβουν οι μιντιάρχες από φτώχεια. πώς να ζήσει ένας άνεργος δημοσιογράφος με 500.000 ευρώ αποζημίωση; και μάλιστα χωρίς ελπίδα να ξαναπιάσει δουλειά; ούτε στο Εθνος δεν τον θέλανε και αναγκάστηκε να ξεπέσει στην καρέκλα ενός άσημου υφυπουργείου. αυτός ο τίμιος άνθρωπος, ο κυρ Παντελής...
κ.μ

Μουσικά Προάστια είπε...

Τα είπες όλα...