Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Συναυλία του Δημήτρη Μαραμή τον Ιούνιο στην Αθήνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α Θ Η Ν Α Ϊ Σ
12 Ιουνίου 2015
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ
Μυστικός Έρωτας

Ερμηνευτής:
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ

Σολίστ:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΤΙΝΗΣ

Συμμετέχουν:
ΑΛΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και ΠΑΤΗΡ ΔΑΝΙΗΛ


Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και ο ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης, μετά το sold out ρεσιτάλ Μυστικός Έρωτας που έδωσαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Πολυχώρο Φίλων της Μουσικής) και στη Λωζάνη της Ελβετίας τον περασμένο Μάρτιο, επανεμφανίζονται στη μουσική σκηνή Αθηναϊς. Μαζί τους συμμετέχουν οι ταλαντούχοι ερμηνευτές Αλίκη Ζωγράφου, ο Πατήρ Δανιήλ και ο σολίστ στο τσέλο Αλέξανδρος Μποτίνης.

Ο Μυστικός Έρωτας είναι ένα ρεσιτάλ-σπουδή στη θεματική του έρωτα. Το επίθετο μυστικός, με τη βιβλική σημασία του, υποδηλώνει τη μύηση στον έρωτα μέσα από τη μουσική και τον λόγο.

Στο ανανεωμένο πρόγραμμα του ρεσιτάλ ο συνθέτης επιλέγει να παρουσιάσει τραγούδια από τον παγκόσμιο μουσικό χάρτη σε δική του διασκευή, σε έναν ζωντανό διάλογο με επιλογές και ανέκδοτα τραγούδια από την πλούσια εργογραφία του. Οι συνδετικοί κρίκοι των τραγουδιών αυτών είναι η ίδια η μουσική, ο έρωτας και η νοσταλγία για τις χαμένες πατρίδες.

Τραγούδια του συνθέτη από τους κύκλους τραγουδιών του:

ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ 

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 

Η ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΉ ΗΛΙΚΙΑ αποτελεί τον έβδομο προσωπικό δίσκο του συνθέτη και την πρώτη δισκογραφική παρουσία του νέου ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη. Το album χαρακτηρίστηκε ανάμεσα στους καλύτερους δίσκους του 2014 κι έλαβε διθυραμβικές κριτικές από έγκυρους δημοσιογράφους και μουσικοκριτικούς.

Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ αποτελεί ένα σύγχρονο musical. Ο συνθέτης, αντλώντας στοιχεία από την τζαζ, την μπλουζ αλλά και την παραδοσιακή μουσική, ανασυνθέτει και ξαναζωντανεύει ένα από τα αριστουργήματα του 17ου αιώνα, σε μια καθαρά μουσικοθεατρική φόρμα. Ο συνθέτης ακολουθεί ένα εκρηκτικά ρυθμικό ιδίωμα και παράλληλα δημιουργεί ένα σύγχρονο μουσικό πλαίσιο το οποίο ερμηνεύει και μεταδίδει τον λόγο του Βιτσέντζου Κορνάρου με αμεσότητα και καθαρότητα στο σύγχρονο ακροατή.

Το ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ είναι ένας ιδιαίτερος κύκλος τραγουδιών με θεματική τον οίνο και τον έρωτα μέσα από διαφορετικές εποχές της ελληνικής ποίησης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου λαμβάνοντας ενθουσιώδη υποδοχή εξαιτίας της πολυποίκιλης μουσικής του γλώσσας και της συγκινησιακής του δύναμης.

Η μουσική δεν έχει σύνορα και αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα. Η συγκινησιακή της δύναμη, από όποια χώρα κι αν προέρχεται, μπορεί να αγγίξει κάθε άνθρωπο οποιασδήποτε φυλετικής ταυτότητας. Για αυτό και η μουσική έχει την ιδιότητα να ενώνει και να συνδέει τους λαούς αλλά και να αναδεικνύει τις συγγένειες και τις κοινές ρίζες τους.

Η επιλογή των ερμηνευτών έχει γίνει με κριτήριο το πάντρεμα διαφορετικών φωνών. Διαφορετικές μουσικές ιδιοσυγκρασίες συναντιούνται σε ένα πολυεθνικό μουσικό σύμπαν κάτω από την μπαγκέτα του συνθέτη.


ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ

Συνθέτης-πιανίστας:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ

Ερμηνευτής:
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ

Σολίστ:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΤΙΝΗΣ

Συμμετέχουν:
ΑΛΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και ΠΑΤΗΡ ΔΑΝΙΗΛ

Παρασκευή 12 Ιουνίου
Ώρα : 21:30
Τιμή εισιτηρίου : 12 Ευρώ
Μουσική θεατρική σκηνή Αθηναίδας
Καστοριάς 34-36 Βοτανικός
Τηλ. Επικοινωνίας : 210 3480080
Προπώληση εισιτηρίων Viva.gr
Σε συνεργασία με το γραφείο παραγωγής TEXNIS

Δεν υπάρχουν σχόλια: