Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗΣΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΤΙ ΞΕΡΑΝΕΑυτοί που βάλανε την Άλκηστη στον Τουρισμό κάτι ξέρανε


του Κώστα Καίσαρη


ΕΙΝΑΙ προφανές. Το πράμα μιλάει από μόνο του. Φως φανάρι. Τους έχουνε βρει λακαμάδες και τους δουλεύουνε. Κι όχι ψιλό γαζί. Χοντρά τους δουλεύουνε. Τι άλλο παραπάνω να κάνουνε δηλαδή για να πάρουν χαμπάρι αυτά τα βόδια οι Ελληνες ότι τους κάνουνε πλάκα; Μέχρι και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη κάνανε υπουργό. Για να αδικήσουνε δηλαδή σφόδρα τη Βάσια Τριφύλλη, που έχει ένα έντονο πολιτικοποιημένο παρελθόν. Κι εκεί που νομίζεις ότι με τον Παύλο Χαϊκάλη υπουργό τα έχεις δει όλα, σου έρχεται κατακούτελα η άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Και γιατί όμως η Πρωτοψάλτη κι όχι η Χάρις Αλεξίου; Αυτή κι αν έχει κάνει μεγάλα σουξέ. Και γιατί η Πρωτοψάλτη κι όχι η Δήμητρα Γαλάνη; Και γιατί όχι η Κατερίνα Στανίση; Που σαν υποψήφια με τον Γκλέτσο στις πρόσφατες εκλογές έδειξε πόσο βαθιά πολιτικοποιημένη είναι. Υπάρχει απάντηση, αγαπητέ μου αναγνώστη. Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, έστω και οι υπηρεσιακές, δεν γίνονται κουτουρού μπουγάτσα. Αυτοί που βάλανε την Άλκηστη κάτι ξέρανε παραπάνω. Ξέρανε τη σχέση της και τη συνάφειά της με τον Τουρισμό. Ξέρανε, όπως γράφτηκε και επισημάνθηκε σχετικά, ότι η πρώτη της δουλειά, όταν είχε έρθει μικρό κοριτσάκι από την Αίγυπτο, ήταν ξεναγός σε τουριστικό λεωφορείο. Πριν στραφεί στην καλλιτεχνία και στο τραγούδι. Ιδού, λοιπόν, πώς μια απλή ξεναγός μπορεί ύστερα από σαράντα χρόνια να γίνει υπουργός Τουρισμού.

Έστω και υπηρεσιακή. Αν βρεθεί, λοιπόν, η Άλκηστις στο εξωτερικό και τη ρωτήσουνε τι δουλειά κάνει, η απάντηση θα είναι σαφής: «Τραγουδίστρια και στον ελεύθερο χρόνο μου υπουργός». Για να τα λέμε όλα βέβαια, όταν έχουν διατελέσει υπουργίνες Τουρισμού η Γκερέκου, η Κεφαλογιάννη και η Κουντουρά, γιατί όχι και η Αττικιουζέλ, που είναι το πραγματικό όνομα της Πρωτοψάλτη; Μην κοιτάτε που εδώ και επτά μήνες η Ζωή τα έχει σαρώσει όλα.Υπάρχουν κι άλλα αστέρια στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ενα ανάλογο μέγεθος είναι η Ολγα Κεφαλογιάννη. Σε άλλο επίπεδο και σε άλλες δραστηριότητες: Ανεβαίνει στη σκηνή, στον κήπο του Μεγάρου, και τραγουδάει με τον Φίλιππο Πλιάτσικα.

Εν μέσω κάπιταλ κοντρόλς κόβει βόλτες στα Ματογιάννια στη Μύκονο. Εσχάτως έκανε φωτογράφιση και σε πολύ ενδιαφέρουσες μάλιστα πόζες. Ξυπόλυτη σε ρόλο μοντέλου, προκειμένου να αναδείξει το μπλε φόρεμα και την ιδιαίτερη τσάντα που κράταγε. Και για να μην ξεχνιόμαστε, η Ολγα ήταν που είχε κάνει την ιστορική δήλωση, στις 14 Απριλίου 2014, ότι «η κρίση τελείωσε». Και δεν ήταν Πρωταπριλιά όταν το είπε. Ούτε είχε κατεβάσει τίποτα σφηνάκια παραπάνω. Αλκοόλ άλλωστε δεν βάζει στο στόμα της. Το είχε πει μετά λόγου γνώσεως στον Δημήτρη Δανίκα.

Όταν της είχε πάρει συνέντευξη κι είχε μείνει Παυλόπουλος από τα κάλλη της και την ομορφιά της. Και χωρίς μάλιστα να της έχει κάνει σχετική ερώτηση: «Και να ξέρεις, η κρίση τελείωσε. Εσύ νομίζεις ότι το λέω ειρωνικά. Κι όμως, το εννοώ. Εγώ επιμένω. Η κρίση τελείωσε». Πόσο μικρό ήταν, λοιπόν, πόσο ελάχιστο, για μια Ολγα Κεφαλογιάννη, το υπουργείο Τουρισμού. Που, ειρήσθω εν παρόδω, στην ίδια συνέντευξη είχε κάνει την εξής συγκλονιστική αποκάλυψη: «Με φλερτάρουν οι αριστεροί. Οχι οι δεξιοί». Αυτό πώς το ξέρει όμως; Κάθε φορά δηλαδή που την τρώει με τα μάτια κάποιος, η Ολγα πάει και τον ρωτάει τι ψηφίζει; Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: