Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

200 (τζάμπα;) κιθάρες

200 κιθάρες θα τιμήσουν τον Μάνο Χατζιδάκι στο Μέγαρο Μουσικής. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω πόσοι (και ποιοι...) από τους συμμετέχοντες θα πληρωθούν από την παραγωγή για τη συμμετοχή τους εκεί.

Πάντως, αυτά που ακούω και βλέπω είναι άκρως απογοητευτικά.

Το ότι κάποιοι κιθαριστές είναι νέοι ή / και αρχάριοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμμετέχουν τζάμπα σε μια παραγωγή όπου (φαντάζομαι) κάποιοι πληρώνονται.

Εκτός κι αν στο όνομα της τέχνης και του Χατζιδάκι επιστρέφουμε ολοταχώς στον Μεσαίωνα με τα εργαστήρια χειροτεχνίας, τους μαθητευόμενους, τους τεχνίτες και τους μάστορες.

By the way, το ίδιο ισχύει και για τις χορωδίες, και ιδιαίτερα τις παιδικές.

Όποιος δουλεύει για εκδήλωση όπου κάποιοι αμείβονται πρέπει να αμείβεται κι αυτός. Ανεξάρτητα απ' το αν είναι 5 ή 105 ετών, μαθητής ή δάσκαλος, γνωστός ή άγνωστος.

Ερωτώ λοιπόν: ποιοι από τους συμμετέχοντες στη συναυλία με τις 200 κιθάρες υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πληρωθούν για τις καλλιτεχνικές τους υπηρεσίες; Υπενθυμίζω ότι τον γνωστό κιθαριστή πλαισιώνουν στην εκδήλωση η Μάρω Ραζή, ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης και η Λυδία Μπουντούνη, μαζί με πλήθος χορωδών και μουσικών.

Ελπίδα μου να εργάζονται όλοι τζάμπα, και όχι μόνο αυτοί οι ανώνυμοι που τυχαίνει να γνωρίζω.

Κάθε ενημέρωση ευπρόσδεκτη.

ηρ.οικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: