Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Τα νέα της Κατερίνας Μελίτη

Ο ταχυδρόμος μού έστειλε νέα της αγαπημένης μου ερμηνεύτριας Κατερίνας Μελίτη, και με την άδειά της είπα να τα μοιραστώ διαδικτυακά. Επόμενη ευκαιρία να θαυμάσουμε ζωντανά την εκφραστικότατη Κατερίνα στις 7 Απριλίου στου Ζωγράφου! ηρ.οικ.







Μάρτιος 2017



Αγαπητέ Ηρακλή, 

Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε απ’ τη τελευταία φορά που τα είπαμε εν όψει της συμμετοχής μου στον δίσκο του συνθέτη, μαέστρου & κιθαριστή Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη «Μ’ ένα νεύμα του φιλιού», που κυκλοφόρησε την άνοιξη του ‘16 από τη melon music. Αυτό ήταν το πρώτο μου δισκογραφικό βήμα, ερμηνεύοντας πέντε πολύ ωραία τραγούδια σε μουσικές του Απόλλωνα και στίχους της Μαρίας Σπυράτου και της Αναστασίας Μητσοπούλου: “Ήσουνα παντού”, “Αίνιγμα”, “Φύγε μακριά”, “Σύντομα κι απλά” και “Μαριονέτα”. Αγάπησα αυτά τα τραγούδια και ευχαριστώ πολύ τον Απόλλωνα για την ευκαιρία που μου έδωσε και που με εμπιστεύτηκε! Οι εξαίρετοι καλλιτέχνες Μπάμπης Τσέρτος και Νάντια Καραγιάννη, στηρίζουν με τη συμμετοχής τους τη δισκογραφική αυτή δουλειά.

Ακολούθησε η παρουσίαση του δίσκου στην «Αρχιτεκτονική» στο Γκάζι, όπου βρεθήκαμε μαζί με τη Νάντια Καραγιάννη και ένα 5μελές μουσικό σχήμα αποτελούμενο από τον συνθέτη Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη στη κιθάρα, τη Μαρία Σπυράτου στο πιάνο, την Αλλέγρη Βουλγαράκη στο φλάουτο, τον Αλέξη Λεβεντέρη στο μπάσο και τον Θοδωρή Χριστοδούλου στα κρουστά. Εκείνη τη μέρα χαρίσαμε στο κόσμο μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά.








Μερικές από τις εμπειρίες που απέκτησα εκείνη την εποχή ήταν συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικές εκπομπές και μουσικά sites, τα γυρίσματα για τη δημιουργία των video clip του “Ήσουνα παντού” και του “Σύντομα κι απλά”, κ.α. Το τέλος του καλοκαιριού μας βρήκε με τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη σε μια ωραία συναυλία στο Λιτόχωρο Πιερίας. Ο χειμώνας στη συνέχεια, μπήκε με μια παράσταση στη μουσική σκηνή «Χαμάμ», όπου μαζί με τον Απόλλωνα, βρέθηκα επί σκηνής με την ερμηνεύτρια Ειρήνη Τουμπάκη, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα για κιθάρα και δυο φωνές.

Με τη καινούρια χρονιά ετοιμάζω πολλά όμορφα πράγματα. Απ’ τα πιο κοντινά είναι η συναυλία με τίτλο «Τα τραγούδια γίναν πάθη» στις 7 Απριλίου, μαζί με τον Σάββα Ρακιντζάκη στο πιάνο, στο GiocondArt Café στου Ζωγράφου. Θα περπατήσουμε σε τραγούδια που γίναν πάθη… λίγο πριν την Εβδομάδα των Παθών με συνοδοιπόρους μας τις μελωδίες των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Χατζιδάκι κ.α. Στις 5 Μαΐου έπειτα, με τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη θα βρεθούμε στη μουσική σκηνή Holywood. Μαζί με την Ειρήνη Τουμπάκη και την Άννα Ματσούκα θα έχω τη χαρά να ερμηνεύσω τραγούδια του Απόλλωνα αλλά και αγαπημένα γνωστών ελλήνων συνθετών. Η συναυλία έχει τίτλο «Σε κύκλο κλειστό» και πλαισιώνεται από τον Απόλλωνα στις κιθάρες, τη Μαρία Σπυράτου στο πιάνο, τη Ροδούλα Χαντζή στο φλάουτο και το Μιχάλη Σουλάκη στο κοντραμπάσο. 

Παράλληλα, με την ιδιότητα μου της δασκάλας φωνητικής διδάσκω τραγούδι στη μουσική σχολή «Ορφέας» στο Παγκράτι. Κάτι που αγαπώ εξίσου και θέλω συνεχώς να εξελίσσω.. 

Περισσότερες πληροφορίες στη προσωπική μου σελίδα:

Σ' ευχαριστώ,

Κατερίνα






Δεν υπάρχουν σχόλια: