Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Cineek - νέο διαδικτυακό περιοδικό για τον πολιτισμό




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«...η τέχνη δεν πρέπει να αντανακλά σαν το καθρέπτη,
μα σαν φακός να μεγεθύνει…»

Μαγιακόφσκι


Δημιουργήσαμε ένα διαδικτυακό περιοδικό Τέχνης και Πολιτισμού και σας καλούμε να το επισκεφθείτε.

Το Cineek magazine–online περιοδικό για τον Εναλλακτικό πολιτισμό
http://www.cineek.gr/ αφορά όλες τις τέχνες και απευθύνεται σε όλους όσοι ασχολούνται με αυτές. Δημιούργημα μιας ομάδας ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο των Τεχνών, το περιοδικό φιλοδοξεί και είναι:


· ένας τόπος διαλόγου και προβληματισμού ανάμεσα στους δημιουργούς και στους χρήστες του διαδικτύου.


· ένας χώρος που καταγράφε
ι ειδησεογραφικά αναδεικνύοντας το πολιτισμό που παράγεται –ειδικά στη περιφέρεια- το πολιτισμό που αφήνει αδιάφορο τα μεγάλα Μ.Μ.Ε, μιας και δεν έχει τον παράγοντα «κέρδους-υψηλής θέασης».

· δίνει την ευκαιρία σε όλους τους καλλιτέχνες και τους πολιτιστικούς φορείς να προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά τους.

· καταγράφει, ως μια βάση δεδομένων, τους καλλιτέχνες και τους χώρους τέχνης, αλλά και τις πολιτιστικές δραστηριότητες των καλλιτεχνικών ομάδων που αποτελούν το πιο ζωντανό κομμάτι στις πόλεις.


· Το εναλλακτικό διαδικτυακό π
ολιτιστικό περιοδικό http://www.cineek.gr/ είναι η συνέχεια της ιστοσελίδας της ιστορικής Λέσχης Κινηματογράφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ήταν η μοναδική κινηματογραφική λέσχη συνδικαλιστικού φορέα εργαζόμενων στον κόσμο) που, αν και τερματίστηκε η δεκάχρονη λειτουργία της, τα ιδρυτικά της στελέχη συνεχίζοντας με τις ίδιες αρχές πήραν την απόφαση για τη μετεξέλιξη της ιστοσελίδας της.

· Το Cineek magazine είναι ένα μέσο ενημέρωσης με άποψη και γνώμη που δεν μένει αμέτοχο για τα τεκταινόμενα και παρεμβαίνει είτε μέσω του διαδικτύου, είτε οργανώνοντας πολιτιστικά γεγονότα σε συνεργασία πάντα με φορείς που έχουν να επιδείξουν ποιότητα και συγκροτημένη άποψη, μακριά από ελίτ και λαϊκίστικες φωνές.


· Το Cineek magazine
http://www.cineek.gr/ ανανεώνεται καθημερινά και ανταποκριτές του είναι οι ίδιοι οι αναγνώστες του.

Είναι μια ενημερωτική ιστοσελίδα προβολής ιδιαίτερα του εναλλακτικού πολιτισμού και στηρίζεται από ανθρώπους που εξ ιδίων καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να ομορφύνουν τη ζωή μακριά από ανταγωνισμούς και κερδοσκοπικά συμφέροντα.. Μια σελίδα που ευελπιστεί να διακρίνεται από τη δίχως φραγμούς και λογοκρισία έκφραση και προβληματισμό.


Χαρακτηρίζεται από πολυπλευρικότητα επιδιώκοντας την κάλυψη κάθε μορφής πολιτισμού … Λογοτεχνία, Γλυπτική, Ζωγραφική, Κινηματογράφος, Αρχιτεκτονική, Μουσική, Χορός, Φωτογραφία, Video Art, , Θέατρο, Λαϊκός Πολιτισμός, Παντομίμα, Κόμικς, Φεστιβάλ, Εκθέσεις, Γεγονότα, Συνέδρια, Σεμινάρια, Κατασκευές, Τεχνολογία και οποιαδήποτε άλλη μορφή πολιτιστικής έκφρασης.

Στα πλαίσια της διαμόρφωσης της ιστοσελίδας ΠΡΟΣΚΑΛΟYΜΕ και ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ το χρήστη του διαδικτύου να πάψει να είναι παθητικός αλλά να δραστηριοποιηθεί και να συμμετέχει είτε γράφοντας άρθρα, σχόλια, κριτική είτε ως ανταποκριτής τοπικού ενδιαφέροντος.


Αν ενδιαφέρεσαι να στηρίξεις μια ιστοσελίδα ελεύθερης έκφρασης που να προβάλλεται ακόμη και η πιο ασήμαντη έως την πιο σημαντική εκδήλωση ιδιαίτερα του εναλλακτικού πολιτισμού και ειδικά της περιφέρειας, στήριξε το
http://www.cineek.gr/


Ανάδειξε πριν είναι αργά τον πολιτισμό της περιφέρειας, της «γειτονιάς σου», για ν’ ακουστεί και η άλλη όψη των πραγμάτων, γιατί ο πολιτισμός δεν είναι μόνο στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: