Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μαραμής - Λεγάκη στον Ιανό







I A N O S
Πέμπτη 7 Απριλίου 22:00
Σταδίου 24 , Τηλ. κρατήσεων : 210-3217810
Γενική Είσοδος 10 ευρώ (6 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση)

Συναυλία
του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή
με ερμηνεύτρια την Κορίνα Λεγάκη
συμμετέχει ο βιολονίστας Λαέρτης Κοκολάνης


Ο Δημήτρης Μαραμής θα παρουσιάσει στον ΙΑΝΟ ένα πλούσιο πρόγραμμα από νέα του τραγούδια, ορχηστρικές συνθέσεις από τις θεατρικές και κινηματογραφικές του δουλειές, καθώς και επιλογές από τη δισκογραφία του, με ερμηνεύτρια την Κορίνα Λεγάκη.

Η Κορίνα Λεγάκη έκανε φέτος το ντεμπούτο της με τον προσωπικό της δίσκο «Χορός με τη Βροχή», αλλά και με τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στα 45α Δημήτρια Θεσσαλονίκης και στις παραστάσεις ΠΑΘΟΣ στο κέντρο τέχνης και πολιτισμού Beton 7 στην Αθήνα, δίπλα στον Δημ. Μαραμή.

Ο Δημήτρης Μαραμής συνεργάστηκε φέτος με το Εθνικό Θέατρο υπογράφοντας την μουσική στο «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Π. Δέλτα, το οποίο εξακολουθεί να παίζεται με επιτυχία, ενώ ο Μ. Φραγκούλης και η Sony επέλεξαν δύο τραγούδια του τα οποία συμπεριελήφθηκαν στο τελευταίο τους ευπώλητο album: Best of Marios Frangoulis.

Για το καλοκαίρι γράφει μουσική για το ανέβασμα του σαιξπηρικού έργου Οθέλλος με πρωταγωνιστές τους Γ. Κιμούλη και Κ. Μαρκουλάκη κι ετοιμάζεται να παρουσιάσει στη Μαδρίτη τον δημοφιλή κύκλο τραγουδιών του «Σκοτεινός Έρωτας» σε ποίηση Φ. Γκ. Λόρκα και απόδοση Σωτήρη Τριβιζά με την Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο Λίνα Ορφανός.

Από τα νέα έργα του συνθέτη που θα παρουσιαστούν τώρα στον ΙΑΝΟ είναι «Ο Δράκος του Κόμοντο», σε στίχους Χρ. Πολυμενάκου, ο κύκλος «Αισθηματική Ηλικία», τα ορχηστρικά Μνήμες Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και ο Aυτοσχεδιασμός για σόλο πιάνο. Επίσης ανέκδοτα τραγούδια σε στίχους των Μιχάλη Γκανά και Σωτήρη Τριβιζά.
-----

Ο Δημήτρης Μαραμής σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Royal Welsh College of Music & Drama στη Βρετανία και στο Αττικό Ωδείο - Ελλάδα. Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη σύνθεση με τον Brian Elias στο Λονδίνο. Έχει κυκλοφορήσει τους δίσκους: Σκοτεινός Έρωτας (σε ποίηση Φ. Γκ. Λόρκα με ερμηνευτή τον Μ. Φραγκούλη), Κυριακές μες στο Χειμώνα (σε ποίηση Καρυωτάκη, Πολυδούρη, Τέλλου Άγρα κ.ά.), Σονέτα του Σκοτεινού Έρωτα (σε ποίηση Φ. Γκ. Λόρκα), Σκηνές από βουβή ταινία (σε στίχους Σωτήρη Τριβιζά). Έχει γράψει μουσική σε περισσότερες από τριάντα πέντε θεατρικές παραστάσεις. Η τελευταία του συνεργασία ήταν με το Εθνικό Θέατρο στο έργο «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Π. Δέλτα ενώ τώρα γράφει για τον «Οθέλλο» με τον Γ. Κιμούλη. Έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο όπως το ντοκιμαντέρ LOGICOMIX του Απόστολου Δοξιάδη, «Μαύρο Λιβάδι» του Β. Μαρινάκη κ.α.. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Στοά, την English Shakespeare Company - Michael Bogdanov (1998), το Sherman Theatre και το Torch Theatre στη Βρετανία, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Beton 7, κ.α




Η Κορίνα Λεγάκη σπούδασε κλασικό και τζαζ τραγούδι, πιάνο και ορθοφωνία. Μιλάει πέντε ξένες γλώσσες. Από το 2001 εργάζεται επαγγελματικά ως τραγουδίστρια. Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ όπως στα 45α ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2010.  Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος Χορός με τη Βροχή (2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια: