Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Παρουσίαση της Carmina Graeca στον Ιανό





Παρουσίαση του δίσκου του Carmina Graeca του Σαράντη Κασσάρα

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καισαριανής και η LYRA, παρουσιάζουν το cd   του Σαράντη Κασσάρα Carmina Graeca, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 12:30, στο café του Βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24).


Με τον γενικό τίτλο Carmina Graeca, ο συνθέτης Σαράντης Κασσάρας μελοποιεί αποσπάσματα από το ποίημα Πρωινό άστρο που έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος όταν γεννήθηκε η κόρη του Έρη. Ο Σαράντης Κασσάρας προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το ποιητικό έργο Πρωινό άστρο και αποδίδει έννοιες και αισθήματα με ένα υψηλής ποιότητας συνθετικό έργο. Ένα μουσικό έργο που ανταποκρίνεται απόλυτα και στην αισθητική του ποιήματος, το οποίο ο συνθέτης είχε τη χαρά να παρουσιάσει και ενώπιον του Ρίτσου το 1978.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Μανώλης Μητσιάς, Τζένη Δριβάλα, Σοφία Μιχαηλίδου, Μπάμπης Τσέρτος, Καλλιόπη Βέττα, Νίκος Ανδρουλάκης, Τάκης Φάβιος, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Θόδωρος Πάντσιος, Απόστολος Σωτηρούδης, Αλέξανδρος Τζιοβάνης.

Συμμετέχουν οι χορωδίες Δημήτρη Τυπάλδου, «Γιάννης Ρίτσος» και Χορωδία του ΟΤΕ Θεσσαλονίκης.
Συμπράττουν οι σολίστ: Σαράντης Κασσάρας – πιάνο, Χάρης Χατζηγεωργίου – βιολί, Μανόλης Ανδρουλιδάκης – κιθάρα.

Πρόκειται για μία συμπαραγωγή του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καισαριανής και της εκδοτικής εταιρείας LYRA .  Τα έσοδα από τις πωλήσεις με την ευγενή παραχώρηση του συνθέτη και των συντελεστών του δίσκου , θα διατεθούν για την ολοκλήρωση του  Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης. Η κόρη του ποιητή σημειώνει σχετικά για  την παραγωγή :

«Η παρούσα δουλειά είναι η έκφραση της ευαισθησίας του Σαράντη Κασσάρα. Είναι μια άλλη προσέγγιση που καταδεικνύει το σεβασμό του Κασσάρα απέναντι στον ποιητικό λόγο καθώς και απέναντι στο δικό του μέσο έκφρασης, τη μουσική, και αξίζει όλη την προσοχή μας».
Έρη Ρίτσου

Για τον συνθέτη και το έργο, θα μιλήσουν οι: Σπύρος Τζοκας , πανεπιστημιακός , πρώην δήμαρχος Καισαριανής , Γιώργος Χρονάς, ποιητής , εκδότης, διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Ελευθεροτυπίας, Μίνα Χειμώνα, ηθοποιός, πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καισαριανής  Αντώνης Μποσκοίτης , σκηνοθέτης , δημοσιογράφος. Ο Νίκος Βερλέκης , ηθοποιός, αντιδήμαρχος πολιτισμού  θα απευθύνει χαιρετισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: