Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο Γιώργος Β. Μονεμβασίτης προτείνει

27.01.2015


Φίλες και φίλοι χαίρετε

Στις 17 Ιουλίου 2014 η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής πραγματοποίησε στο Ηρώδειο – στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών – μια συναυλία-αφιέρωμα στους Μπητλς. Τη χάρηκαν 4.500 περίπου φίλοι της καλής μουσικής – κατάμεστο σχεδόν το ρωμαϊκό θέατρο – οι οποίοι φεύγοντας κουβάλησαν μαζί τους σπάνιες, γλυκιές και ωραίες, μουσικές αναμνήσεις. Για του λόγου το αληθές σας παραπέμπω στην ακόλουθη ανάρτηση του διαδικτύου – δείτε, ακούστε, διαβάστε:

Πολλοί ήσαν εκείνοι που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία, είτε λόγω εποχής, είτε για άλλους λόγους. Σε όλους αυτούς αλλά και σε όσους θέλουν να ξαναβιώσουν την απολαυστική εμπειρία ιδού, η Ορχήστρα προσφέρει μια νέα ευκαιρία. Η συναυλία επαναλαμβάνεται αυτή την Παρασκευή (30 Ιανουαρίου), στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Όσοι ενδιαφέρεστε σπεύσατε: ο καιρός θα είναι, σύμφωνα με τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις της ΕΜΥ, καλός – ελαφριά συννεφιά με θερμοκρασία 14 βαθμούς στις 20:00 στο κέντρο της Αθήνας. 

(...)

Εν τω μεταξύ η Καμεράτα συνεχίζει να θριαμβεύει στο εξωτερικό – εκεί είναι γνωστή με το διεθνές της όνομα Armonia Atenea.Εδώ οι αρμόδιοι για την οικονομικά εύρυθμη λειτουργία της αδιαφορούν, επιδεικτικά μάλιστα! Τελευταίο αξιοθαύμαστο επίτευγμά της Ορχήστρας αποτελεί η ανάδειξή του πλέον πρόσφατου ηχογραφήματός της - η όπερα του Γιόχαν Άντολφ Χάσσε Σιρόης, ο βασιλιάς της Περσίας – σε «Ηχογράφημα του μήνα» από το έγκυρο και έγκριτο περιοδικό δισκογραφίας – και λόγιας μουσικής γενικότερα – BBC Music Magazine – για τον Φεβρουάριο! Μπορείτε να το διαπιστώσετε στον ακόλουθο ιστότοπο:
http://www.classical-music.com/monthly-choices

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας παραπέμπω όσους από εσάς αγαπάτε την καλή μουσική στο τελευταίο μου σχόλιο – Ηχοβολές τα ονομάζω – που αναρτήθηκε στον καλό ιστότοπο musicpaper.gr. Αναφέρεται στη γνωριμία μου με τον σπουδαίο Αμερικανό – αλλά και παγκόσμιο – τροβαδούρο κλπ. Πιτ Σήγκερ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου απουσίας του. Κάποιοι φίλοι που το εντόπισαν και το διάβασαν το βρήκαν εξαιρετικά γλαφυρό και ενδιαφέρον. Ίσως το βρείτε ενδιαφέρον και εσείς – διαβάζοντάς το κάνετε κλικ στις αρκετές φωτογραφίες του για να τις δείτε σε μεγέθυνση:

Ότι καλύτερο σας εύχομαι – καλή δύναμη σε όλους και για όλα

Γιῶργος Β. Μονεμβασίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: