Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Νότης Χασάπης & Γιάννης Κούτρας μαζί - Συνάντηση κορυφής στη Θεσσαλονίκη

Αυτό, ναι, είναι είδηση, και ειλικρινά σας λέω ότι θα τα ακύρωνα όλα, θα έπαιρνα τον μουντζούρη και θα πήγαινα στη Θεσσαλονίκη αύριο, αν δεν τραγουδούσε την ίδια μέρα και ώρα η φίλη μου η Γωγώ Καρτσάνα στην Αθήνα, στην "Απανεμιά". Όταν διάβασα το Δελτίο Τύπου άρχισα να τσιμπιέμαι για να βεβαιωθώ ότι δεν ονειρευόμουν. Ο Νότης Χασάπης από τους θρυλικούς Ξέμπαρκους και ο μέγας Γιάννης Κούτρας μαζί, σε μια συναυλία. Μπράβο στα παιδιά των "Αναιρέσεων" για τη διοργάνωση. Όσοι βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει υποχρεωτικά να πάτε - μιλάμε για την ενσάρκωση δύο εκ των μέγιστων στιγμών του ελληνικού τραγουδιού: S/S Ionion 1934 & Σταυρός του Νότου. Δέος!!! Δεν περιγράφω άλλο αλλά μόλις απέκτησα σκοπό στη ζωή μου, να κατέβω Ναύπλιο και να πάρω συνέντευξη από τον Νότη Χασάπη. Μέχρι τότε, ακούμε την "άλλη" ματιά των Ξέμπαρκων στο Καραντί από το κανάλι του αγαπητού Μάνου Ορφανουδάκη, και διαβάζουμε τα της αυριανής συναυλίας και του υπόλοιπου φεστιβάλ.
ηρ. οικ.





ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2015, πολιτικές- πολιτιστικές εκδηλώσεις
Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
12-13-14 ΙΟΥΝΗ  Στρατόπεδο Παύλου Μελά
Είσοδος Ενίσχυσης: 5 ευρώ (ανέργων: 3 ευρώ), 3ημερο: 12 ευρώ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό ραντεβού της Θεσσαλονίκης είναι και φέτος γεγονός. Το «φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ» δηλώνει για μια ακόμα χρονιά παρόν σε μια γιορτή της δημιουργίας, της καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά και των κινημάτων που αμφισβητούν και διεκδικούν μια καλύτερη ζωή.

Ειδικά το πολιτιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ συγκεντρώνει ένα μεγάλο πλούτο μουσικών από έντεχνους και παραδοσιακούς ρυθμούς μέχρι rock και hip hop ήχους

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ (Παρασκευή 12/6) οι ανερχόμενοι «Villagers of Ioannina City», ή V.I.C, μετά τη βαλκανική περιοδεία τους έρχονται με τις ηλεκτρικές τους κιθάρες, τα  μπάσα, τα τύμπανα και το ηπειρώτικο κλαρίνο να ξεσηκώσουν και το κοινό της Θεσσαλονίκης με ήχους που παντρεύουν τον παραδοσιακό ρυθμό της Ηπείρου με τους ήχους  ψυχεδελικού post rock

Μαζί τους στη Σκηνή 1 του φεστιβάλ θα βρίσκονται οι   M.A.t.E ή αλλιώς Μeetings Along the Edge. Η γνωστή στο κοινό της Θεσσαλονίκης μπάντα των Αδάμ Σιάγα (live electronics, scratch, synths, programming, ney) και Θωμά Κωστούλα (drums programming),  σε μια ακόμα εμφάνιση γεμάτη  triphop, drum n bass, dubstep, dub και cinematic ηχοχρώματα.

Την ίδια μέρα στην Σκηνή 2, οι Σαν Ξέμπαρκοι, με το Νότη Χασάπη στη σύνθεσή τους, και τον Γιάννη Κούτρα, ενώνουν τις φωνές τους για να τραγουδήσουν τα ποιήματα του «ποιητή της θάλασσας»,  Νίκου Καββαδία, σε ένα αφιέρωμα 40 χρόνια από τον θάνατό του.

Η δεύτερη ημέρα (Σάββατο 13/6) είναι αφιερωμένη στην εκρηκτική μουσική συνάντηση του «Εισβολέα» με τον «Άγνωστο Χειμώνα». Η απλότητα της μουσικής του «Εισβολέα», που καταφέρνει να συνδυάζει με τα samples του το hip hop με τη μικρασιατική κουλτούρα, σε συνδυασμό με τον γνωστό από τους «ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ 07»,  «Άγνωστο Χειμώνα», των συγκλονιστικών live, υπόσχονται μια βραδιά που θα θυμόμαστε για πάντα.

Την ίδια στιγμή στη σκηνή 2, οι Qarabag με τους Dulayva 'n' friends πρωταγωνιστούν σε ένα μεγάλο λαϊκό παραδοσιακό γλέντι, που θα απογοητεύσει κανέναν.

Την Κυριακή 14/6, τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, υποδεχόμαστε τους Χαΐνηδες. Ηχοχρώματα από την Κρήτη, την Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, τη τζαζ και τη ροκ συνδυάστηκαν και έντυσαν στίχους που πηγάζουν από. καθώς και από την ίδια τη ζωή υπό τη ματιά ενός ανθρώπου που "ψάχνεται" και παρατηρεί.

Επί σκηνής οι Δήμητρης Αποστολάκης, Κλέων Αντωνίου, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Κανέλλος Τάκης, Μαρία Κώτη, Λευτέρης Μαντζιούκας, Νικόπουλος Μιχάλης και Παλαμιώτης Γιώργος δημιούργούν ένα πρόγραμμα με τραγούδια όπως ο "Μάγος", "το καπηλειό", η "τίγρης", ο "άλμπατρος", οι "συνταγές μαγειρικής", o "ακροβάτης", ο "ταμπουράς" και άλλα αγαπημένα, ταξιδεύοντας μας εν τέλει... "πέρα από τα σύνορα".

Την βραδιά ανοίγουν οι «GLOBAL» - νταούλια του Κρουστόφωνου με ένα happening που θα μας ξεσηκώσει πριν παραδώσουν την σκυτάλη στους Χαΐνηδες.

Την ίδια στιγμή στη Σκηνή 2 ανεβαίνουν οι Meanwhile in Mexico, το surf τρίο από την Θεσσαλονίκη που παίζει surf classics προηγουμένων δεκαετιών, διασκευάζοντας μοναδικά γνωστές μελωδίες. Την βραδιά θα κλείσουν στη σκηνή αυτή οι «Από Πριν και Από Μετά» ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια


Συνοπτικά το Πρόγραμμα Συναυλιών του φεστιβάλ:
Παρασκευή 12 Ιουνίου
Σκηνή 1: Ψύλλοι στ'αχυρα | VIC (band) | M.A.t.E
Σκηνή 2: Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία με τους Σαν Ξέμπαρκους και τον Γιάννη Κούτρα


Σάββατο 13 Ιουνίου
Σκηνή 1: Εισβολέας/Eisvoleas | Άγνωστος Χειμώνας 07 | Dead Wonderland
Σκηνή 2: Μεγάλο λαίκο παραδοσιακό γλέντι με τους Qarabag και τους Dulayva 'n' friends


Κυριακή 14 Ιουνίου
Σκηνή 1: Global - νταούλια του Κρουστόφωνου | Χαΐνηδες
Σκηνή 2: Meanwhile in Mexico | Από πριν και από μετά


Οι πόρτες ανοίγουν κάθε μέρα στις 18:00 και οι συναυλίες στις 21:00.
[Όλες τις ημέρες θα λειτουργεί στον χώρο του φεστιβάλ έκθεση βιβλίου, κόμικ, φωτογραφίας, ταβέρνα, μπαρ και παιδότοπος]
Μείνετε συντονισμένοι στο @facebook


Προπώληση εισιτηρίων: Hemingway Bistro, Café Bar  Εντεχνο, μεζεδοπωλείο Αρκούδα





Δεν υπάρχουν σχόλια: