Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Η "Ασκητική" στο Θέατρο Τζένη Καρέζη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ


«ΑΣΚΗΤΙΚΗ»
Ν.Καζαντζάκη

Φιλοσοφικό έργο σε θεατρική μορφή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 
Παρασκευή- Σάββατο –Κυριακή έως 10 Απριλίου 2016

«Ξέρω τώρα• δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, λυτρώθηκα από το νου κι από την καρδιά, ανέβηκα πιο πάνω, είμαι λεύτερος. Αυτό θέλω. Δε θέλω τίποτα άλλο. Ζητούσα ελευτερία!» 
Ν.Καζαντζάκης.

Τελευταίες παραστάσεις για την θεατρική παράσταση « ΑΣΚΗΤΙΚΗ» που άνοιξε την πορεία της την θεατρική περίοδο 2015 στο θέατρο Τζένη Καρέζη και κλείνει μετά από δύο παρατάσεις παραστάσεων κερδίζοντας το κοινό αλλά και τους κριτικούς.

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, θα ολοκληρώσει τον κύκλο της στο θέατρο Τζένη Καρέζη, στις 10 Απριλίου.

Σημείωμα Σκηνοθέτη.
Η δραματοποίηση φιλοσοφικών έργων, θέτουν μόνο μεγάλα ερωτήματα και δίνουν ερεθίσματα στους θεατές, να διεισδύσουν πιο βαθειά και πιο αληθινά στο κείμενο. Μέσα από αυτό το φιλοσοφικό έργο, εκείνο που αναζητάς ,είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή βρίσκεις με ελεύθερη βούληση, το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία. 

Πάνος Αγγελόπουλος -σκηνοθέτης

Έγραψαν για την ΑΣΚΗΤΙΚΗ: 

“Σαν μύστες, έξι ηθοποιοί ξετυλίγουν το νήμα της σκέψης του Νίκου Καζαντζάκη έτσι όπως έχει αποτυπωθεί σ’ αυτό το σπουδαίο κείμενο που περιέχει την κοσμοθεωρία του και εκφράζει τον αέναο αγώνα του ανθρώπου να μετουσιωθεί η Ύλη σε Πνεύμα προκειμένου να αγγίξει την απόλυτη αίσθηση της ελευθερίας.”
Μαρία Κρύου, Αθηνόραμα

“Ο σκηνοθέτης έχει κατανοήσει πλήρως το πνεύμα του συγγραφέα και δίνει την ουσία του αποσταγμένη, χωρίς θεατρινίστικες προσμείξεις και χωρίς διδακτισμό. Ως κειμενική, «απλή αφήγηση». Το κείμενο «κατεβαίνει» άμεσα στο κοινό, με τη μεσολάβηση του Νικήτα Τσακίρογλου που θυσιάζει πρόθυμα τα υποκριτικά του προσόντα για να γίνει ένα «ηχείο» που θα μεταδώσει τις μεγαλιθικές λέξεις - έννοιες ενός μη καθημερινού, επικού λόγου.”
Λέανδρος Πολενάκης, Αυγή.

“Η εξαιρετική παραδοσιακής μορφής σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου της έδωσε μια συμπαγή παράσταση που βρήκε απήχηση και ανταπόκριση στο κοινό. Του έδωσε ερεθίσματα για να εμβαθύνει στην φιλοσοφική πραγματεία της Ασκητικής και να στρέψει τη συνείδησή του στο φως της αλήθειας.”
Χαρά Κιούση, Νewsbeast.gr.

“Η «Ασκητική» είναι ένα έργο που δύσκολα το φαντάζεσαι στη σκηνή. Είναι τόσο εσωτερικό που τις φλούδες της ψυχής σου που πετιούνται κάτω, θέλεις να σκύψεις να τις φας. Ακούς τις σκέψεις σου γραμμένες να παίζονται, ανασαίνεις ταυτόχρονα με τον ηθοποιό, ταξιδεύεις πέρα από το σημείο.”
Λίνα Παπαδάκη Protagon.gr.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

Α Σ Κ Η ΤΙ Κ Η
του Ν. Καζαντζάκη.

Πρωταγωνιστούν:
Νικήτας Τσακίρογλου
Θάλεια Αργυρίου

Συμμετέχουν
Σοφία Κομηνέα, Δημήτρης Γρηγοριάδης,
Nίτσα Μαμουζέλου, Άγγελος Θεοφίλου .
Oμάδα χορού από το «θέατρο της Ημέρας»
Και ο Μιχαήλ Γιαννικάκης.

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος 
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου 
Σκηνικά – Κοστούμια: Mάιρα Βαζαίου 
Σύμβουλος κίνησης: Έρση Πήττα 
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Κολιοβέτας
Διεύθυνση Δημ. Σχέσεων: Μαρία Καλίτση
Video: Νίκος Μυλωνάς 
Με την υποστήριξη των εκδόσεων ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ


INFO 
Θέατρο Τζένη Καρέζη –Ακαδημίας 3 , Αθήνα Τ: 210 3636144
Παρασκευή & Σάββατο : 9:15 
Κυριακή: 8:15
Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 18 ευρώ 
ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: 12 ευρώ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 12 ΕΥΡΩ.
-Στο ταμείο του Θεάτρου ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ Τ: 210 3636144 || 210 3625520
στο Viva.gr ||τηλέφωνο κρατήσεων 11876||, στο κατάστημα Viva ||The Mall Athens|| και στο VivaWallet Mobile App, στα καταστήματα Public και στο tickets.puplic.gr, στα καταστήματα Seven Spots, στα Reload Stores, στα καταστήματα Media Markt και στο tickets.mediamarkt.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: